TRABZON, () - TRABZONSPOR mevcut yönetiminin eski Başkan Sadri Şener hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepkiler devam ediyor. Trabzon Kültür Derneği ile Trabzon Vakfı Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, yönetimin tavrını itibarsızlaştırma kampanyası olarak nitelendirdi, “Büyük bir şiddetle kınadığımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz” görüşlerine yer verdi.
Trabzon Kültür Derneği Başkanı Selahattin Alioğlu ile Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül’ün imzalarıyla yayınlanan ve “Yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca taraftarı bulunan bu büyük kulübün yönetim kademesinde hasbelkader oturanlar, geçmişte yapılan hizmetleri görmezden gelerek, üretilen değerleri yok saydıkları gibi daha da ileri giderek kabul edilemez eylemler içerisine girmişlerdir” ifadeleriyle başlayan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Başkanlarımızın her biri kulübün şanlı tarihinde ve camianın gönüllerinde en değerli yerde bulunmaktadır. Özellikle, Trabzonspor tarihinde çok önemli yer teşkil eden ve resmi olarak farklı şekilde tescil edilmiş olsa dahi tüm camianın gönlünde şampiyon olarak yer alan 1996 ve 2011 sezonlarının mimarları Faruk Nafiz Özak ve Sadri Şener’in gönüllerdeki yerini daha da müstesna kılmaktadır. Trabzon’un bu iki değerinin maddi ve manevi fedakarlıklarıyla Trabzon ve Trabzonspor’a yapmış oldukları hizmetler izan ve vicdan sahibi herkesçe bilinmekte ve takdir edilmektedir. Bugün sağduyu sahibi hiç bir Trabzonspor taraftarı ve camia mensubunun Sadri Şener'e yapılmaya çalışılan bu saldırıları tasvip etmediği gerçeği ortadadır. Sadri Şener kendi özel işleri bozulmasına rağmen 1994’de Trabzonspor’dan alacağı olan milyon dolarları kulübe bağışlama büyüklüğünü gösteren bir başkandır.”
Kazım Koyuncu’nun,  "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi:
"Yıllarını kulübüne hizmete adayan, Trabzonspor'un şike, teşvik, iltimas yoğunluğu içerisindeki bir sezonu alnının akıyla şampiyon tamamlamasını sağlayan bir Başkan'a, dayanaksız suçlamalarda bulunmaya kimsenin hakkı yoktur. Hele de bunları yapan, seçimi yerel mahkemece iptal edilen bir yönetimse. O değerli Başkan'ın kazandırdığı şampiyonluğun teslim edilmeyen adaleti üzerinden söylemler üreterek, bugünkü koltuklarında oturanların böyle davranmak hakları da, hadleri de değildir. Hepimizin gözbebeği, büyük bir kulübü iliklerine kadar siyasetin içine sokan Başkan, önce kendisiyle ilgili oluşan olumsuzlukları ortadan kaldırmalıdır. Atılan bu çamur Sadri Şener'in üzerine yapışmaz ama atanların tarih boyunca kendilerinin kara lekeyle anılmasına zemin hazırlar. Trabzonspor'un hak, hukuk, adalet mücadelesi verdiği bu ortamda rakiplerinin elini güçlendirecek eylemlerde bulunmak, ister istemez Başkan ve Yönetim Kurulu'nun gerçek niyetlerini de tartışmaya açmaktadır. Kulübü tek adam anlayışıyla ve çağdışı metotlarla yöneten sözde liderin, kulübün geçmişinde maddi manevi katkısı olan insanlara hakaretler savurmasına Trabzonspor camiasının ne kadar sessiz kalacağı konusunda da büyük bir merak duymaktayız."

YES(TM/ESM)