TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, iyi futbol oynayamadıkları eleştirilerine, "Yunanistan'a, 2004'de iyi futbol oynamıyor, deniyordu ama Avrupa Şampiyonu oldu" cevabını verdi.
KAYIPSIZ DEVAM EDİYOR
Zirvedeki takımların birbiriyle oynadığı maçlarda puan kaybetmesini iyi değerlendiren Trabzonspor, konuk ettiği Kayseri Erciyesspor karşısında aldığı galibiyetle moralini yükseltti. Avrupa Ligi’nde de yoluna kayıpsız devam eden Trabzonspor, çarşamba günü Ziraat Türkiye 4'üncü Tur maçında deplasmanda PTT 1'inci Ligi takımı Balıkesirspor'la oynayacağı maçı düşünmeye başladı.
"BALIKESİRSPOR KARŞISINDA RİSKLER ALACAĞIZ"
Mustafa Akçay, Balıkesirspor maçında yedek futbolculara şans vereceğini söyledi. Balıkesirspor’un oynadığı ligin flaş ekibi olduğunu hatırlatırken şunları söyledi:
"Çok hızlı ve skoru değiştirebilecek oyunculara sahip. Bizim açımızdan çok kolay olmayacak. Bizim de bazı oyuncularımıza şans vermek istediğimiz bir müsabaka olacak. Umarım düşüncelerimizi orada maç sonuna yansıtmış oluruz. Bu riskleri alacağız, almak zorundayız. Umarım doğru sonuç almak için yaptığımız hamleler yerinde olur. Türkiye Kupası’nda da hedeflerimiz Trabzonspor’un ismine ve tarihine yakışır noktada. Bu nedenle hep en üst noktayı hedefliyoruz."
"YARIŞMACI BİR TAKIMIZ"
Takımının kazanmasına rağmen oynadığı futbolun eleştirilmesi konusuna da değinen Mustafa Akçay, bu konuda şunları söyledi:
"Sedefin kırılması, inciye zarar vermez. Kendi takımlarımızı beyaz ayran gibi görmeye çalışırsak, yanılgıya düşebiliriz. Sonuçta bu bir oyun ve kazananı var. Kazananı tebrik etmek gerekir. Bu eleştirileri çok fazla sorun etmiyorum. Bir dönem Yunanistan Avrupa şampiyonu oldu ama hiç kimse onların oyununu beğenmedi. Ama Yunanistan şampiyon oldu. Biz yarışmacı bir takımız. Sonuç üreterek puan almak gibi bir misyonumuz var. Ama mümkün oldukça oyunu kaliteli hale getirmek görevlerimiz arasında. Ama önemli olan puanlar alıp şehri iyi temsil etmek. Bu yönde yapılan eleştirileri kabul ederek yolumuza devam edeceğiz."
"OYUN YAPIMIZI DEĞİŞTİRECEK 3 OYUNCU ALDIĞIMIZDA İŞLEYİŞ DEĞİŞİR"
Devre arasındaki transfer döneminde takımına takviye yapmayı planladıklarını da hatırlatan Mustafa Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kulüplerde her sezon başı veya devre arasında transfer hareketi olur. Trabzonspor’da da bu olacak, kaçınılmaz. Bu transferleri iki yere dayandıracaksınız. Bir kulüp menfaatine, iki oyuncu menfaatine. Oynamayan oyuncuları da düşünüyoruz, onlara göre hareketler yapıyoruz. Birkaç hafta içerisinde katılacak ve gidecek olanlarla ilgili açıklama yapılacak. Bazı stratejileri oyuncu yapısı ile değiştirmek mümkündür. Trabzonspor’un şu andaki yapısına 3 oyuncu katıldığı zaman takımın sahadaki işleyişi değişebilir. Bugün Ronaldo tek başına Real Madrid’in, Messi de tek başına Barcelona’nın oyun yapısını değiştirebiliyor. Biz sahadaki stratejilerimiz değiştirecek oyuncular kattığımızda tabi ki bizim de oyun yapımız değişecektir."
ZEKİ: "BOSİNGWA’YI TARTIŞACAK HALİMİZ YOK"
Trabzonspor’un genç savunma oyuncusu Zeki Yavru, takımdaki Trabzonlu oyuncu sayısının artmasının çok olumlu olduğunu belirtirken şöyle dedi:
"Savunmada ben, Mustafa abim ve Kadir Keleş birlikte oynayınca çok farklı duygular yaşadık. Öze dönüşten bahsediyoruz. Bunun olması için Trabzonlu arkadaşlar olarak elimizden geleni yapıyoruz. Trabzon ruhunu yakaladıkça daha da mutlu oluyoruz. Bosingwa’nın kalitesini tartışacak halimiz yok. İki hafta ceza aldı, ben oynadım. Genç bir oyuncuyum. Benim amacım sabretmek ve forma bana verildiğinde elimden geleni yapmak."