TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, 3-2'lik Kasımpaşa yenilgisinden sonra takım kadrosunda değişim sinyali verdi, "Salı gününden sonra yüzümüzün şekli değişmek zorunda" dedi.
5 MAÇ SONUNDA GOL YEDİ
Ligin 9'uncu haftasınınson maçında pazartesi akşamı deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-2 mağlup olan Trabzonspor, hem 5 maçlık yenilmezlik serisini kaybetti, hem de ligde 5 maçın sonunda kalesinde gol gördü. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon başarılı bir performans sergilemesine rağmen ligde zaman zaman kötü sonuçlar almayı sürdürdü.
"SONUÇ OLARAK BİR MAÇ KAYBETTİK"
Teknik direktör Akçay ise bir mağlubiyetin her şeyi bitirmeyeceğini söyledi. Kasımpaşa maçında aldıkları mağlubiyeti telafi edeceklerini söyleyen Mustafa Akçay, "Sonuç olarak bir maç kaybettik. Ama hedeflerimizi ve beklentilerimizi kaybetmedik. Salı gününden itibaren yüzümüzün şekli değişmek zorunda" dedi. Akçay’ın pazar günü oynayacakları Sanica Boru Elazığspor maçında takım kadrosunda değişikliğe gideceği bildirildi.
18 AYDIR PENALTI KULLANMIYOR
Kasımpaşa maçında Olcan’ın ceza sahası içerisinde İsakson ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalmasının ardından hakem Özgür Yankaya’nın devam kararı vermesi, bordo mavili camiadan tepki çekti. Bordo mavili takım Süper Lig’de en son penaltı atışını 28 Mayıs 2012'de Galatasaray ile oynadığı Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda kullanmış ve Colman bu atışı gole çevirmeyi başarmıştı. Aradan geçen 18 ayda Trabzonpor lehine penaltı verilmedi.
6'NCI YABANCI KİM OLACAK?
Kasımpaşa'ya yenilen Trabzonspor’da 6 yabancı sınırlaması, sıkıntı yarattı. Adrian’ı yaşadığı hafif sakatlık nedeniyle Kasımpaşa maçının kadrosuna almayan Akçay’ın hafta sonunda oynanacak Sanica Boru Elazığspor maçında 6 yabancı hakkını kimden yana kullanacağı belli olmadı.  Mustafa Akçay’ın Malouda, Bamba, Zokora, Bosingwa ve Henrique’yi kesinlikle kadroya alacağı, Janko, Colman ve Adrian arasında bir tercih yapacaği bildirildi.
KIRMIZI KART GÖREN OYUNCULARINA KIZDI
Mustafa Yumlu’nun Sivasspor, Aykut Demir’in de Kasımpaşa maçında kırmızı kart görmesi, Mustafa Akçay’ı kızdırdı. Oyuncularını kartlık pozisyonlarda daha dikkatli olmaları yönünde uyaran Mustafa Akçay, 2 stoperininh kart cezalısı oluşu nedeniyle savunma kurgusunu yeniden oluşturacak. Mustafa Akçay’ın ligde hafta sonu oynanacak olan Elazığspor maçında savunmada Bamba ve Giray ikilisine şans tanıması bekleniyor. Bu arada sezon başından bu yana sadece 4 dakika forma giyebilen Caner’inde kart cezalılarının bol olduğu haftada kendisine yer açabileceği belirtildi.
"KASIM DEĞİL, ÖZGÜR PAŞA"
Yerel gazeteler Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası maçın hakemi Özgür Yankaya’yı sert şekilde eleştirdi. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Bu İstanbul yutar adamı" başlığını atarken, Karadeniz Gazetesi ise, "Yeter artık yeter" diyerek hakem kararlarına tepki gösterdi. Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi, "Kasım değil, Özgür Paşa!" ve "Özgür paşa dedi ki, Kasımpaşa çok yaşa" başlıklarını attı. Günebakış Gazetesi de, "Böyle gitmez" ve "Yankaya çıldırttı" başlıkları ile Kasımpaşa deplasmanında alınan mağlubiyeti okuyucularına aktardı.