TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, devre arasında en az üç transfer istedi. Engin Baytar, Ömer Bayram ve Özer Hurmacı’yı gündemine alan bordo mavililerin yabancı arayışında ise Ronaldinho ve Sissoko isimleri ön plana çıktı.
Spor Toto Süper Ligi’nde ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak ve UEFA Avrupa Ligi’nde ilerlemek isteyen Trabzonspor, kadrosunu sürpriz isimleri takviye etmek istiyor. Bordo mavili takımda teknik direktör Mustafa Akçay’ın yönetiminden bir forvet ve bir orta saha oyuncusu başta olmak üzere en az üç takviye istediği öğrenildi. Yönetiminde Akçay’dan aldığı raporlar doğrultusunda Engin Baytar, Ömer Bayram ve Özer Hurmacı’yla, yabancı futbolcu olarak da Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho ve Mali’li orta saha oyuncusu Sissoko ile temasa geçtiği öğrenildi. Yönetimin forvete de sürpriz bir isim için arayışlara başladığı ve İtalya Serie A Ligi’nin tarandığı belirtildi.
AKÇAY: "BEN SİZE İNANIYORUM"
Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Bursaspor karşısında alınan beraberlik sonrası eleştirilen futbolcularına sahip çıkarak, "Ben size inanıyorum ve güveniyorum. Bursaspor maçında yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ancak istatistiklere bakıldığında oldukça iyi bir performans sergilediğimiz ortada. Bu istatistikleri ligde kalan maçlarımızda daha da artırıp puanlara dönüştürmek ve ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz" dedi.
HALİL ALTINTOP: "TRABZONSPOR’DA MİSYONUMU TAMAMLAMIŞTIM"
Sezon başında Trabzonspor’dan ayrılan ve tekrar Almanya’ya dönerek Augsburg takımıyla anlaşan Halil Altıntop, bordo mavili kulübün dergisine açıklamalarda bulundu. Halil, Türkiye defterini hiçbir zaman kapatmadığını belirterek, "Süper Lig'de iyi bir tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Bundesliga’nın kalitesini, statlarının dolu olmasını, futbol ortamını hep özledim. Bundesliga'da oynayan bir oyuncu nereye giderse gitsin bu ligi özlüyor. Trabzonspor'da yeni bir yönetim geldi, yeni teknik direktör geldi. Bu takımdaki misyonumu tamamladığımı düşündüm. Şartlar oluştu ve tekrar geri döndüm ama Türkiye defterini hiç kapatmadım. Bir gün yolum yine düşebilir" diye konuştu.
"TÜRKİYE’DE TEMPO ÇOK DÜŞÜK"
Türk futbolcuların çok yetenekli olduğunu da belirten Altıntop, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye’de tempo çok düşük ve taktiksel anlamda zayıf kalıyoruz. Bu özelliklerimizi geliştirmeliyiz. Türk seyircisi daha çok şova dönük futbolcuyu seviyor. Klas hareket yapsın, güzel çalım atsın. Fakat ben takım oyuncusuyum. Taktiksel anlamda etki sağlarım. Bireysel yeteneklerimi ön plana çıkarmam. Aynı şeyleri kardeşim Hamit Galatasaray'da yaşıyor. Hamit, Bayern Münih ve Real Madrid gibi dünya devlerinde oynadı. Ondan beklentiler çok büyük. Bizden rakipleri çalıma dizip gol atmamız bekleniyor."
"Bu ŞİKE DAVASI BİRAN ÖNCE SONUÇLANSA ARTIK"
Şikenin futbola bulaşmasını hiç kimsenin istemediğini de belirten Halil Altıntop, "Futbol ön planda olması gerekirken ikinci planda kalırsa işler ters gider. Sadece ben değil, diğer futbolcu arkadaşlarım, seyirciler, bu olayları hep negatif yaşadık. Bu şike davası biran önce kesin olarak sonuçlansa da herkes artık yeni bir sayfa açarak önünü görebilse. Buradan temennim budur. Trabzonspor’a transfer olduğum dönem böyle bir olay ile hiç karşılaşmasaydım belki de daha pozitif bir performans ortaya koyabilirdim. Süreç benden önce başlamıştı. Bu nedenle çok yorum yapmam doğru olmaz. Fakat o sezonu burada yaşayan takım arkadaşlarımdan olayın üzücü yanlarını dinledim. Türk futbolu bu olaylar yüzünden iki senedir yerinde sayıyor. Burada olsa anında karar verilir ve gereken ceza kesilirdi" diye konuştu.
"TRABZONSPOR’DA ELEŞTİRELERE KULAK TIKADIM"
Halil, Türkiye’de oynarken kendisine yapılan eleştirilere kulak tıkadığını da vurgulayarak, "Futbolcu olarak kendimi geliştirmek istediğim için tepkilere kulak tıkadım. Benim için her maç ayrı bir tecrübe oluyordu. Bunlar futbolda olağan şeyler. Trabzon halkı futbol aşığı bir kent olduğu için bu eleştiriler bana olumlu yansıdı. Her şeyden bir ders çıkarmaya çalıştım. Doğru analiz ettiklerini düşünmüyorum ama kızmaya da hakkım yok, çünkü beni sevdikleri zaman da bunu hissettirdiler. Almanya'nın tarihlerinde şampiyonluk yaşamış ünlü takımlarında oynadım, birçok tecrübe kazandım ama Trabzon'u ve Trabzonspor'u unutmak tabi ki de mümkün değil" dedi.