TRABZONSPOR’un prensipte anlaştığı Romanya'nın Steaua Bükreş takımının 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Alexsandru Bourceanu, bu sabah tarifeli uçakla İstanbul’dan Trabzon’a geldi.
İstanbul'da dün akşam Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya gelip yıllık 800 bin Euro karşılığında anlaşma sağlanan Bourceanu için kulübüne ise 1.3 milyon Euro ödeneceği öğrenildi. Eşi ve menajeriyle birlikte Trabzon Havalimanı’nda kulüp yetkililerince karşılanan Bourceanu daha sonra dinlenmek için oteline geçti.
Romen futbolcunun daha sonra yöneticilerle kısa bir görüşme yapacağı, ardından sağlık kontrolünden geçeceği ve resmi sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi.
ASİSTLERİ ÖN PLANA ÇIKTI
Romanya milli takımının önemli oyuncuları arasında yer alan Bourceanu, Steaua Bükreş’in son 2 yıldır kaptanlığını yaptı. Otelul Galati, Timisoara ve Steaua Bükreş formalarını giyen Bourceanu, milli formayla 24 maça çıktı. Steaua Bükreş formasıyla 5 yılda 117 maça çıkan Bourceanu, 4 gol atıp 27 asist yaptı. Bourceanu'nun 177 cm boyunda olduğu, agresif oyun anlayışı ile orta sahada hem ofansif hem de defansif olarak görev yaptığı bildirildi.