TRABZONSPOR Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, yaptığı açıklamada maddiyata, futbola ve başarıya aç oyuncular üzerinde durduklarını, mutsuz olduğu gözlenen Olcanç Adın’ı takımda tutacaklarını söyledi.
'YA AÇIKLADI
Ali Uzunay, 'ya (Doğan Haber Ajansı) geçtiğimiz sezon sergilediktleri performansı başarılı bulduğunu söyledi. Geçen yıl Avrupa’da çok önemli maçlar kazandıklarını hatırlatan Ali Uzunay şöyle konuştu:
"Geçen sezon, bana göre başarılı. Çünkü Avrupa’da kazandığımız maçlar ve Türkiye’ye getirmiş olduğumuz puanları herkes gördü. Bunu kimse inkar edemez. Ligde sıralamadaki yerimize bakılırsa iyiyiz. Biraz daha şansımız olsa Şampiyonlar Ligi’ne de gidebilirdik."
"TEKNİK ADAM KONUSUNDA ACELECİ DAVRANDIK"
Aliz Uzunay, 2013-2014 sezonunda en büyük hatayı teknik adam konusunda aceleci davranarak yaptıklarını vurgularken bu konuda şunları söyledi:
"Teknik direktör konusunda biraz daha dikkatli olabilir ve biraz daha düşünebilirdik. Öze dönüş, dedik, öze dönelim, dedik ama bazen iyi düşünmek lazım. Tolunay Kafkas da bu takımın öz evlatlarından biridir. Tolunay Kafkas'ın Trabzonsporluluğu'ndan hiçbir zaman şüphe etmedik. O bizim öz evladımız.''
"MALOUDA TAKIMDA UYUM SORUNU YAŞADI"
Fransız futbolcu Florent Malouda’nın takımla bir doku uyuşmazlığı yaşadığını da belirten Ali Uzunay, şu ifadeleri kullandı:
"Malouda bir dünya markası ve bunu herkes kabul ediyor. Yönetime geldiğimizde bizden flaş transferler, beklediler. O zaman da içeriye sunduğumuz raporlarda, Malouda’nın durumı iyiydi. Bizde flaş transfer yapmak için gerçekleştirdik o transferi. Oynadığı maçlara bakıldığında bize katkısı oldu. İstatistikleri ve attığı goller ortada. Takım arkadaşlarıyla kafa yapısı anlamında uyum sorunu yaşadı. Alt yapıdan gelmiş bir sürü futbolcu var ve bunlar çok düşük rakamlarla oynadığı için makas çok açıldı."
"FLAŞ BİR İSİM ALACAĞIZ AMA"
Transfer dönemi içerisinde izleyecekleri yol haritasıyla ilgili olarak da görüşlerini açıklaan Ali Uzunay, şöyle konuştu:
"Biz bu sene gerçekten başarıya aç insanlar üzerinde duruyoruz. Trabzonspor’da oynayacak olan oyuncunun biraz aç olması lazım. Hem futbol, hem maddi açıdan aç olması lazım. Çünkü diğerlerinde bazen uyum sorunu oluyor. Flaş bir isim alacağız ama onu tamamlayıcı oyuncu olarak futbola aç oyuncuları tercihi edeceğiz."
"OLCAN’IN KEYİFSİZLİĞİNİ GÖRÜYORUZ"
İsmi sık sık transfer dedikodularına karışan Olcan Adın ile ilgili de konuşan Ali Uzunay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olcan’ın bir mutsuzluğu ve keyifsizliği var. Bunu görüyoruz. Olcan’ı takımda tutma adına bütün gayretimizi göstereceğiz. Bizimle bir yıllık daha sözleşmesi var. Onun da gönlünü alıp takımda tutmak istiyoruz. Önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayacak kadroyu oluşturacağız. Bize faydası olan oyuncuyu satma taraftarı değiliz. Yönetim olarak kadroyu güçlendirme konusunda elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak kadroyu oluşturacağız."  
"YÖNETİCİLERİMİZİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ MANDIRALI'NIN KALMASINDAN YANA"
Ali Uzunay, teknik direktör arayışlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
"Teknik adamlık konusu somut netleşmedi ama yöneticilerimizin büyük bir bölümü, Hami Mandıralının takımda kalmasından yana. Şartlar oluşursa Hami ile devam edeceğimizi düşünüyoruz. Hami Mandıralı şu anda yönetim içerisinde ağırlıkta" diye konuştu.
ERKAN ZENGİN’DEN SONRA TARIK ÇAMDAL İÇİN DE TEKLİF YAPILDI
Trabzonspor, Eskişehirspor’da geride kalan sezonda başarılı bir performans sergileyen Erkan Zengin’den sonra aynı takımda forma giyen Tarık Çamdal’ı da transfer etmek için görüşmelere başladı. Eskişehirspor'a Tarık için ön teklif sunan bordo mavililer, buradan gelecek olan cevaba göre verebileceği bonservis bedelini söyleyecek. Trabzonspor’un Eskişehirspor’a 1461 Trabzon’da forma giyen bazı futbolcuları da takas olarak önerebileceği öğrenildi.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF