FENERBAHÇE Ülker Başantrenörü Zeljko Obradoviç'in, Kenan Sipahi'nin sakatlanmasını değerlendirirken Trabzonspor Medical Park'ı suçlayıcı ifadeler kullandığını, 'Hedef şaşırttığını' savunan bordo mavili kulüp, bu konudaki bir imanın bile akıl ve izanla açıklanamayacağını bildirdi.
Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübü'nün internet sitesinde, Kenan Sipahi'nin çarşamba günü oynanan Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Final ilk karşılaşmasında tüm spor kamuoyunu üzerek sakatlandığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Türk basketbolunun en yetenekli genç isimlerinden biri olarak gösterilen, herkes gibi bizim de beğenerek izlediğimiz Fenerbahçe Ülkerli Kenan Sipahi'nin yaşadığı talihsizliğe çok üzüldüğümüzün bilinmesini isteriz. Genç kardeşimizin en kısa sürede takımına dönmesini gönülden temenni ederiz. Sakatlık olayından iki gün sonra, Pınar Karşıyaka'ya kaybettiği yarı final karşılaşmasının ardından Fenerbahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic'in, bizim maçımızda yaşanan olayla ilgili hem şaşırtıcı hem de üzücü açıklamalarına şahit olduk. Obradovic gibi kariyeri başarılarla dolu bir antrenöre bu açıklamaları kesinlikle yakıştıramadığımızın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Sezon başından beri oyun kurucu pozisyonundaki hemen hemen her oyuncusunu ağır sakatlıklar nedeniyle kaybetmiş bir ekip olarak, rakiplerimize kasıtlı, sakatlayıcı müdahaleleri teşvik eden bir anlayışta olmamızın mümkün olmadığının, böyle bir anlayışa sahip olduğumuz yönündeki bir imanın dahi akıl ve izanla açıklanamayacağının altını çizmeliyiz. Ayrıca saha içinde olan, basketbola dair veya basketbol dışı sertliklerin hiçbirinin bir antrenör tarafından öğretilebilen davranışlar olmadığını en iyi sayın Obradovic'in bildiğini düşünmekteyiz. Panathinaikos'un, Union Olimpia Ljubljana'yla 2010-2011 sezonunda, 4 Kasım tarihinde oynadığı Euroleague karşılaşmasında, Panathinaikoslu Mike Batiste rakip oyuncu Saso Ozbolt'un kafasını ayağıyla ezerken benchte duran kişinin sayın Obradovic olduğunu hatırlatmanın, böylesi durumların antrenörlerle alakalı olmadığının anlaşılması açısından faydalı olacağına inanıyoruz."
Trabzonspor Medical Park açıklamasında kulübün Kenan Sipahi'nin sakatlandığı pozisyonda topu kapmak için mücadele eden Can Maxim Mutaf'ın kesinlikle art niyeti olmadığından emin olduğu ifade edilirken, "Basketbolcumuz Can Maxim Mutaf'ın da Kenan kadar değerli, Fenerbahçe Ülker altyapısında yetiştikten sonra bugün Trabzonspor Medical Park formasını terleten pırıl pırıl bir genç olduğunun ve bordo mavili camianın koruması altında yıllarca bu hizmetini sürdüreceğinin de farkına varılması gerektiğini düşünüyoruz" denildi.
RUH HALİNE BAĞLIYORUZ
Trabzonspor Medical Park'ın açıklamasının son bölümünde Fenerbahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic'in, açıklamalarının yenilgi sonrası oluşan ruh halinden kaynaklandığı ifade edilirken, şu ifadeler kullanıldı:
"Sayın Obradovic'in bu açıklamalarını, elenmekle sonuçlanan bir kupa yenilgisinin ardından ortaya çıkmış olması muhtemel ruh haline bağlıyoruz. Ancak kendisinin tecrübe seviyesinde bir antrenörün, hele ki olaydan iki gün sonra böyle bir açıklama yaparak hedef şaşırtmak yerine, takımının bundan sonraki durumunu daha çok düşünmesi gerektiğini çok iyi bildiğini tahmin ediyoruz. Sayın Obradovic'in camiaları ve taraftarları karşı karşıya getirecek açıklamalardan bundan sonra uzak kalmasını temenni ederek bir kez daha Kenan Sipahi kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi yollar, en kısa sürede iyileşeceğine olan inancımızı da dile getirmek isteriz."