TRABZONSPOR Medical Park Basketbol Kulübü'nün bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden Abiş Hopikoğlu, seçildi. 
Genel Kurul, bugün Trabzonspor Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi’nde yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde oy kullanan 107 delegenin tamamının oyunu alan Abiş Hopikoğlu, yeniden başkan oldu.
Başkan Hopikoğlu, yaptığı konumada bu sezon yaptıkları önemli transferlerle takımı güçlendirdiklerini belirtti, "Gelecek yıl zirveye oynayacağız. Basketbolda Trabzon şehrine tarihi başarılar yaşatmak için temeller attık. Göreve geldiğimiz günden bu yana, ben ve ekip arkadaşlarım, gece gündüz demeden, Trabzon şehrine tarihi başarılar yaşatma adına temeller attık. Türkiye Basketbol Ligi'ndeki ilk yılımızda, kulüp tarihinin galibiyet rekorunu kırıp, yine tarihte bir ilki gerçekleştirerek Avrupa Kupalarına katılma şansı elde ettik" diye konuştu.
"TAKIMIMIZIN LİGDE ADINDAN SÖZ ETTİRECEĞİNE İNANIYORUM"
Apiş Hopikoğlu, geçtiğimiz sezon taraftarların zamanla takıma sahip çıktığını da vurgulayarak şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz sezon başkanlığa seçildikten sonra ilk hedefimiz, şehrimizde basketbol kültürünü oluşturmaktı. Sezon başında boş tribünlere oynarken, sezon içerisinde tıklım tıklım dolan tribünlerimiz ve bu paralelde Trabzon halkının basketbola ilgisi, hedefimizi gerçekleştirdiğimizin somut örneği oldu. Trabzonspor Medical Park’ın ligin kalıcı ve köklü kulüplerinden biri olması adına yol haritamızı belirledik, yaptığımız transferler, almış olduğumuz sonuçlar ve kat etmiş olduğumuz mesafeyle de bunu başarabileceğimizi gösterdik. Özellikle bu sezon, takımımızın ligde adından sıkça söz ettireceğine inanıyorum. Bütçemiz doğrultusunda, teknik heyetimizle adeta kamp kurarak ince eleyip sık dokuyarak yaptığımız transfer neticesinde oluşan takımımız, bu sezon play off hedefini yakalayacaktır. Ayrıca, tarihimizde ilk kez mücadele edeceğimiz EuroChallenge Cup'ta da tarihi bir başarı elde edeceğimize dair inancım tamdır. Geçtiğimiz sezon çeyrek final oynadığımız Türkiye Kupası'nda da bu yıl çıtayı daha da yükselteceğiz."
"GANİ NAWAL TRANSFERİ FUTBOLDA DROGBA TRANSFERİNE EŞ DEĞERDİR"
Başkan Hopikoğlu, bu sezon hedeflerinin daha da büyüdüünü anlatırken de şunları söyledi
"Elde ettiğimiz deneyimler çerçevesinde bizler, sizlerin teveccühüyle bu yıl da tarih yazmaya devam edeceğiz. Trabzonspor’un bu yıl yaptığı Gani Nawal transferi, futbolda bir Drogba transferine eş değerdir. Onun dışında Velickoviç’i transfer ettik. Geçen yılın Türkiye Basketbol Ligi'nde en fazla sayı ortamasına sahip oyuncuyu transfer ettik. Hedefimiz 3 kulvarda da Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil etmek."
20 KİŞİLİK YÖNETİM TAM DESTEK ALDI 
Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübünün 20 kişilik yeni yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:
"Başkan Abiş Hopikoğlu, İbrahim Kul, Ersan Zengin, Ömer Meriç, Hasan Aktaş, Derya Günal, Oğuzhan Usta, Adnan Bayram, Hasan Aygün, Saip Çolak, Taylan Özcan, Osman Aynacı, Berk Özyılmaz, Alpaslan Beşli, Ceyhun Peker, Süleyman Adanur, Serdar Çakıroğlu, Süleyman Kalemci, Vahap Telli, Mustafa Öztürk. Yedek üyeler ise Dursun Reis, Murat Aydın, Murat Bahadır, Emre Altuntaş, Mustafa Aydın, Zafer Meriç, Şenol Bülbül"

FOTOĞRAF