BEKO Basketbol Ligi’nde ilk iki haftada galip gelemeyen Trabzonspor Medical Park’ın yönetim kurulu üyeleri bir basın toplantısı düzenledi.
Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, Spor Toto Türkiye Kupası’nda ilk 8’e kalmalarının önemli bir başarı olduğunu belirterek, "Takımımızın ligdeki hedefi değişti. Çünkü Türkiye Kupası’nda da varız. Orada varabildiğimiz noktaya kadar kalmak istiyoruz. Ligde sağlam temeller atarak kalıcı olmak istiyoruz. Hocamızı, menajerimizi, oyuncularımızı bu manada motive ediyoruz. Takımımızın oturması lazım. Ligde iki mağlubiyet aldık ama pişiyoruz. Play off yönünde bir iddia koymuyoruz ama Trabzonspor armasını taşıyorsanız hedefiniz vardır. Beklentiye girmeden, bu sene kalıcı olan ve geleceğe yatırım yapan bir kulübüz" dedi.
SARAL: "BANVİT’İN BAŞVURUSUNU ETİK BULMUYORUZ"
Saral, Türkiye Kupası’nda gruplardan çıkamayan Banvit’in TBF’ye yaptığı, "Trabzonspor’un yabancı oyuncularına nasıl lisans verdiniz?" şeklindeki başvuruyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:
"Banvit’in oradaki centilmenliğini takip ediyoruz. Kendi başarısızlıklarını böyle çamur atmakla örtmeye çalışan, sağa sola dilekçe ile başvuran Banvit’i takip ediyoruz. Basketbol Federasyonu’na yapmış oldukları itirazlar ve vermiş oldukları dilekçelerin bize vereceği bir zarar yoktur. Biz bunu etik bulmuyoruz. Onların düşünmediklerini biz düşündük. O konuda rahat olsun. Kolay pabuç bırakmayız, hesabımızı iyi yapıyoruz."
Basketbol takımı olarak bugüne kadar 1 milyon TL’ye yakın borç ödemesi yaptıklarını belirten Saral, istifa eden Ceyhun Eskici ve Bora Numanoğlu'nun yerine Emre Altuntaş ve Alper Bektaş'ın asil üyeliklere getirildiğini açıkladı.