TRABZONSPOR Yönetim Kurulu, sözleşmesi 2016 yılında sona erecek olan ve ismi başta Manchester United olmak üzere bir çok Avrupa kulübü ile anılan kaptan Onur Recep Kıvrak ile yeni bir sözleşme imzalamak için anlaştı.
Futbolcuyla, kulüp yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda Onur’un sözleşmesindeki, "7.5 milyon Euro’yu getiren alır" maddesi de değiştirilerek, "15 milyon Euro’yu getiren alır" maddesine dönüştürüldü. Futbolcunun yıllık aldığı ücrette de önemli bir artırıma giden yönetim, 2016 yılında bitecek olan sözleşmeyi de 2018 yılına uzatmak için Onur’la el sıkıştı. Onur’un resmi imzayı bir iki gün içinde atması planlandı.
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Onur’un sözleşmesini uzatmak için gerekli fedakarlıkları yaptığını vurgulayarak, "En büyük misyonumuz Trabzonspor alt yapısından yetişmiş bir omurga oluşturup Onur gibi karakterli oyuncularla da bunu karıştırarak bir kadro oluşturmak. Bunu da bu sene bir miktar gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz" dedi.
"ONUR YENİ SÖZLEŞME İÇİN GEREKEN ÖZVERİDE BULUNUYOR"
Güney, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bugün her maçta alt yapımızdan yetişen 3-4 futbolcumuz var. Onur gibi oyuncularla birlikte inanan, mücadele eden bir takım oluşturmak istiyoruz. Onur da bizim değer taşlarımızdan biri. Onur da her fırsatta, 'Trabzonlu değilim ama Trabzonlu gibi hissediyorum' diyor. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Onur’un sözleşmesini uzatacağız. Sözleşmesindeki '7.5 milyon Euro veren alır' maddesini en az '15 milyon Euro getiren alır' olarak değiştireceğiz. Kendisi bu konuda özveride bulunuyor. Onur  Trabzonspor’un önemli bir parçası ve kaptanı. Bu davranışı bizim şevkimizi artırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hem sözleşmesini uzatacağız, hem de maddeyi değiştireceğiz."
Kaptan Onur Recep Kıvrak da, uzun yıllar Trabzonspor forması giymek istediğini söyledi.