SALI günü yaşamını yitiren Trabzonspor'un efsane kadrosundan Kadir Özcan’ın eski antrenörü Ahmet Suat Özyazıcı, takım arkadaşı Turgay Semercioğlu ve İlyas Akçay, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi.
TÖREN YAVUZ SELİM STADI'NDA
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası dün hayatını kaybeden Trabzonspor’un efsane futbolcularından 1461 Trabzon teknik direktörü Kadir Özcan için yarın saat 11.00’da Yavuz Selim Stadı’nda tören yapılacak. Özcan, ikindi namazı sonrasında Akçaabat Ak Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Dürbinar Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
ÖZYAZICI: "BANA ÇOK BÜYÜK KATKISI OLDU"
Bordo mavili forma altında 4 şampiyonluk yaşayan Kadir Özcan’ın antrenörü Ahmet Suat Özyazıcı ve takım arkadaşları Turgay Semercioğlu ile İlyas Akçay ’ya (Doğan Haber Ajansı) açıklama yaptı. Bordo mavililerin efsane teknik adamı Ahmet Suat Özyazıcı, şunları söyledi:
"Benim çalıştığım dönemde bana çok büyük katkısı oldu. Gerek yüksek toplarda, gerek müdafaada, gerekse hücuma çıktığımızda yan toplarda attığı kafa golleriyle çok başarılı bir futbolcuydu. Trabzon’a gelmiş geçmiş en iyi stoperlerden veya liberolardan biridir. Ben değişik oynatıyordum. Bazen Kadir, bazen Necati libero oynuyordu. Birinin yerini diğeri alıyor, diğeri de arkadaşının görevini ustleniyordu."
"GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCULARDAN BİRİYDİ"
Kadir Özcan’ın takım arkadaşlarıyla da çok iyi geçindiğini ifade eden Özyazıcı, şöyle devam etti:
"Arkadaşlarıyla arası çok iyiydi. Hiçbir problemi olmazdı. Gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biriydi. Çok daha uzun müddet futbola devam edebilirdi ama olmadı. Ona çok fırça attım demeyim de çok uyarmışımdır. Futbolculuk hayatında fevkalade başarılıydı. Biz antrenör, Kadir Özcan ise futbolcu olarak bu kulübe çok büyük hizmetler ettik. Ölüm haberini alınca adeta yıkıldık. Genç yaşta kaybettik. Çok büyük üzüntü yaşıyoruz." 
SEMERCİOĞLU: “EFSANENİN 2 ADAMI GİTTİ, 9 KİŞİ KALDIK"
Kadir Özcan’ın takım arkadaşlarından, bordo mavili ekibin geçilmez defans oyuncusu  Turgay Semercioğlu da, vefatından bir gün önce birlikte  maç izlediklerini belirterek,  "Daha önce de kalp sorunu vardı. Bir damarında stent var. Ama bu dönemi atlatmıştı. 4-5 senedir gayet iyiydi. Dün vefatından önce saat 15.00 sıralarında buluştuk. Trabzonspor A-2 ile 1461 Trabzon A-2 takımları arasında oynanan maçı beraber izledik, oyuncular hakkında yorum yaptık. Şakalaştık, çay içtik. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Maç bitince ayrıldık. Evde spor yapmamış, otururken kriz geçirmiş. Başımız sağ olsun. Antrenörlük kolay bir meslek değil. Hep galip geleceksin. Galip geldiğin zaman bile eleştiriliyorsun. Moralin bozuluyor. Geçen hafta kazandılar, morali yerindeydi. Ama o sıkıntıları yaşayıp üzülüyordu. Ondan dolayı mıdır bilmiyorum. Üzüntülüyüz. Efsanenin ikinci adamı da gitti. 9 kişi kaldık."
AKÇAY: "TEMEL TAŞLARINDANDI”
Kadir Özcan’la futbol oynayan Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı İlyas Akçay da büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Akçay, şöyle konuştu:
"Kadir Özcan’ı ve o dönemde yaşayanları anlatmak kolay değil. Kadir Özcan, Trabzonspor’un bu seviyelere gelmesindeki temel taşlardan biriydi. Birlik ve beraberliğimizle bu noktalara geldik. Trabzonspor’un başarılı olması için mücadele eden ekibin çok değerli bir parçasıydı. Bu zamana kadar Kadir Özcan’dan bir kötü laf duyan olmamıştır. O dönemdeki arkadaşlarım da benim gibi düşünüyorlardır. Sağlığımızda kendimizi anlatamıyoruz, anlatamadık. O dönemin insanları maalesef beklenilen manevi değeri hiçbir zaman göremedi. Yönetim yarın Kadir Özcan için bir töreni yapacak. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Bu belki de hak ettiğimiz itibari biraz olsun bizlere verir."
"BABALARIMIZDAN ONLARIN EFSANELERİNİ DUYDUK, DİNLEDİK"
Trabzonsporlu taraftarlardan Serkan Gülen ise çok önemli bir değeri kaybettiklerini ifade ederek, "Milli takımda emek harcamış, ter dökmüş, Trabzonspor’un çok değerli bir futbolcusuydu. Ölümünü üzüntü ile karşılıyoruz. Hocamızı en güzel şekilde uğurlayacağız. Yarın düzenlenecek anma töreninde orada olacağız" dedi.
Taraftarlardan Selçuk Ateşoğlu da, Kadir Özcan’ın efsane futbolculardan biri olduğunu hatırlattı ve "Hem Trabzonspor’un hem Türk futbol ailesinin başı sağ olsun. Cemil Usta’lar, Kadir Özcan’lar sayesinde biz Trabzonsporlu olduk. Babalarımızdan onların efsanelerini duyduk, dinledik. Trabzonsporlu olarak onlara gereken değeri vermeliyiz. Kadir hocamızı en güzel şekilde uğurlamalıyız" diye konuştu.