UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda dün akşam Juventus'un Trabzonspor'u elediği karşılaşma, İtalyan basınında geniş yankı buldu. Bazı başlık ve yorum özetleri şöyle oldu:

TUTTOSPORT:

"Giovinco-Osvaldo, Juve öptü"

Vidal ve Osvaldo Türklerin işini bitirdi. Güzel ve merhametsiz Juve, çarçabuk işini gördü. Juventus, Trabzon'da çokça pozisyon buldu, enfes bir savunma ortaya koydu ve Avrupa rotasını kaybetmedi. Torino ekibi, deplasmanda da zorlanmadı. Vidal'ın 18. dakikadaki golüne Osvaldo'nunki de eklenince, Trabzonspor'un işi yarım saatte bitti.

Kısaca, Türk kabusu çürütüldü.

Trabzon'daki atmosfer gerçekten çok güzeldi, İtalya'da böylesi zor bulunur.

Siyah-beyazlı 100'ün üzerindeki taraftar, stadyuma girişteki sıkı güvenlik kontrollerinden ötürü maçın ilk dakikalarını kaçırdı. Kulüp, bu konuyu UEFA'ya taşıyabilir.

LA GAZZETTA DELLO SPORT:

"Hey Juve, işte mor menekşeler (Fiorentina)"

Juventus, Türkiye'deki ezici oyunu sonucu, rakibini 2 golle yendi. Siyah-beyazlılar agresif, Trabzonspor ise ihtiyatsızdı. Bu lütfu bol akşamda, Onur Kıvrak gibi bir kaleci olmasaydı, Juventus 10 gole ulaşabilirdi.

Şimdi sıra Fiorentina'da, yani İtalyan derbisinde.

Juventus'a 10 üzerinden 7.5, Trabzonspor'a ise 5 puan.

CORRİERE DELLO SPORT

"Juve, Türklerin işini bitirdi"

Juventus acımasız bir oyun sergiledi ve 30 dakikada maça damgasını vurdu. Osvaldo, siyah-beyazlıların kupadaki kralı olduğunu ortaya koydu.

ESMA ÇAKIR - ROMA /

eç(gh)