UEFA Avrupa Ligi’nde J Grubu’nu lider olarak tamamlayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2'nci Turu’nda eşleştiği Juventus ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.
1897 yılında Torino’da kurulan İtalyan futbol ekolünün en başarılı ekiplerinden biri olan Juventus’un Serie A’da 29 şampiyonluğu bulunuyor. 2006 yılında İtalya’da çıkan şike olaylarına karıştığı gerekçesiyle küme düşürülen Juventus, bir sezon sonra döndüğü Serie A’da yeniden adından söz ettirmeye başladı. Son iki yılda İtalya liginde şampiyonluğa ulaşan Juventus, maçlarını 41 bin kişilik Juventus Stadı’nda oynuyor. Bir defa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı, sonra da adı değişen Şampiyonlar Ligi kupasını bir defa müzesine götürmeyi başaran Juventus’un kadrosunda Carlos Tevez, Fernando Llorente Paul Pogba, Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo ve Arturo Vidal gibi yıldız isimler bulunuyor.
YENİ KALECİ ANTRENÖRÜ SİVRİKAYA
Trabzonspor’da Alper Boğuşlu’nun istifa etmesinin ardından kaleci antrenörülüğüne Kenan Sivrikaya getirildi. Kulüp internet sitesinden yapılan açıklamada, "Profesyonel futbol takımımız kaleci antrenörlüğü için, 2013-2014 sezonu sonuna kadar antrenör Kenan Sivrikaya ile anlaşma sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi. YES(TM/AÖ)