TRABZONSPOR Hukuk Kurulu, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması kararına yapılan itirazın reddedildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi.
Kulübün internet sitesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:
"Şike Davasında, yeniden yargılama konusundaki itirazlar ile ilgili olarak, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 01.09.2014 tarihli karar yaygın basın tarafından, her zaman olduğu gibi yine çarpıtılarak ve eksik olarak verilmektedir. Bilindiği üzere İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, şike davasında bazı sanıklar yönünden Yeniden Yargılama Taleplerinin kabul edilebilir olduğuna dair karar vermiştir. Bu karara karşı Trabzonspor ve Bucaspor itiraz etmiştir. Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince (Madde 268) mahkeme kararlarına karşı itiraz, kararı veren mercie verilecek bir dilekçe ile yapılır. Kararına itiraz edilen mahkeme, (İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi) itirazı yerinde görürse kararını düzeltir; yerinde görmezse en çok üç gün içinde, itirazı incelemeye yetkili olan mercie (İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi) gönderir. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sadece Trabzonspor’un değil, tüm itiraz edenlerin itirazı üzerine kararını değiştirmeye lüzum görmemiş olup; dosyanın İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vermiştir. CMK gereği itirazları inceleyecek olan mercii İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi olup; bu mahkemece henüz bir karar verilmemiştir."
Trabzonspor Hukuk Kurulu, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın metnini de site aracılığıyla yayınladı.

FOTOĞRAFLI