Trabzonspor Teknik Direktörü Cemil Canalioğlu, futbolculardan Zeki Yavru ve Yusuf Erdoğan maçın ardından basın toplantısı düzenledi. Canalioğlu, kendileri için önemli olan bir müsabakayı net bir skorla kazandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

CANALİOĞLU: YERİNDE OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ İLE SKORU KOPARDIK

“Avrupa kupası hedefi doğrultusunda elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyduk. Oyuncularımızı kutluyorum. İyi mücadele ettik. Sorumluluk bilinci içerisinde iyi mücadele ederek goller bulduk. Yerinde oyuncu değişiklikleri ile de skoru kopardık. Bayan taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz."

YUSUF: AVRUPA KUPALARINA GİTMEK İÇİN BU MAÇI ALMAMIZ GEREKİYORDU

Zeki Yavru ise maç boyunca iyi mücadele ettiklerini belirterek, “Sonuçta rakibimiz buraya 4’te 4 yapıp eldi. İyi bir ekipleri var. Zaman zaman bize baskı kurdular ama üç sıfır gibi net bir skorla ayrıldık. Avrupa yolunda bizim için önemli bir müsabakaydı. İnşallah önümüzdeki haftalarda bunu seriye bağlayarak ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz” dedi. Yusuf Erdoğan da, zor bir müsabaka olduğunu ifade ederek, “Bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Avrupa kupalarına gitmek için bu maçı almamız gerekiyordu. 3-0’lık net bir skorla galip geldik. Avni Aker’de ezici bir üstünlüğümüz var. Bunu da sürdürdüğümüz için mutluyuz” diye konuştu.

ÖZDİLEK: 3-0 BİZİM ADIMIZA AĞIR BİR MAĞLUBİYET OLDU

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, oyuna iyi başladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Oyunun karşılığı 3-0 olmamalıydı. Oyuna da iyi başladık. İlk 15 dakika daha çok topa sahip olan bizdik. Özgür’ün maçın başında ki sakatlığı bizim taktik anlamdaki oyun yapımızı ciddi süreçte sıkıntıya soktu. Ardından ise penaltı golüyle devreyi geride kapattık. İkinci yarı ise tek kale maç hesabına döndü oyun. Trabzon’dan iki tane golü kontra ataraktan yiyorsak öz eleştiri yapmamız lazım. İki tane çok bariz hata yaptık. Bunun neticesi de bize pahalıya mal oldu. Galibiyet serimizi devam ettirmek istiyorduk ama bunun kolay olmayacağını da biliyorduk. Sonuç olarak rakibi tebrik ediyorum ama üstüne basa basa söylemek istiyorum 3-0 bizim adımıza ağır bir mağlubiyet oldu.”

DOĞA: BASİT GOLLER YEDİK

Gençlerbirliği futbolculardan Doğa, maç boyunca istediklerini yapamadıklarını ifade ederek, “Topu ayağımız da tuttuk ama çok basit goller yedik. Mağlubiyet için üzgünüz” dedi. Kırmızı-siyahlı ekibin futbolcularından Yusuf Emre Gültekin de, Trabzon’un kendisine karşı üstün oynamadığını belirterek, “Maçın başında gelen penaltı golüyle oyun disiplininden koptuk. Sonuçta da mağlup olduk” diye konuştu.

yES(SSA)