TRABZONSPOR, yarın sahasında Rusya Premier Ligi takımı Rostov ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında deplasmanda oynayacağı rövanşta avantaj yakalamak için galibiyete kilitlendi.
Yarın akşam saat 21.00’de Rostov'la karşılaşacak olan bordo mavili takımda Malouda ile teknik direktör Vahid Halilhodzic arasında yaşanan krize rağmen Trabzonsporlu futbolcular, 3 puan alacaklarını iddia ettiler. Ligde oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet ve bir beraberlik alan Rostov’un maç kasetlerini oyuncularına ezberleten Halilhodzic'in sahaya sürpriz bir kadro çıkartabileceği belirtildi.
EN BÜYÜK SİLAH CARDOZO
süyu sahaya sürmeye hazırlanıyor. Lisansları yetişmeyen Mehmet Ekici ve Kevin Constant’ın yanı sıra Serdar Gürler ve Ferhat Yazgan ile sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve Bourceanu’nun isimlerini UEFA’ya bildirmeyen bordo mavili takımın, Rostov maçındaki en büyük silahı ise yeni transfer Oscar Cardozo olacak.
ASLAN: "AVANTAJ PEŞİNDEYİZ"
Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Rostov maçında taraftarlarının desteğine ihtiyaç duyacaklarını belirtirken şunları söyledi:
"12'nci adamımız olan taraftarlarımızın bu maçta tribünleri tamamen doldurmasını bekliyoruz. İlk maçta alacağımız sonuçla rövanş öncesi avantaj yakalamak istiyoruz. Yaptığımız transferlerle gücümüze güç kattık. Uyum sorununu da aştığımız taktirde çok iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Tabi ki Cardozo bizim için çok önemli bir oyuncu. Ondan beklentimiz fazla. Ancak biz takım olarak iyi bir oyun ortaya koyarak kalitemizi göstermeyi amaçlıyoruz."
TRABZONSPOR’DAN TARAFTARLARA UYARI
Trabzonspor kulübünden Rostov ile oynayacak müsabaka öncesi taraftarlara yönelik bir duyuru yapıldı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Futbsol Federasyonu ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."
MALOUDA'NIN OYNAMASI BEKLERİYORDUx
Boşnak çalıştırıcı Halilhodzic'in tartışmalarından sonra kadro dışı bıraktığı Florent Malouda’yı Rostov maçında ilk 11’de oynatmayı planladığı belirtildi. Fransız futbolcu Florent Malouda, bu olaydan sonra hem formasını kaybetti, hem de kadro dışı kaldı.

FOTOĞRAFLI