APOLLON Limassol engelini de geçerek gruptan çıkmayı garantileyen Trabzonspor, Avrupa'da 5 maç üst üste kazanan takım ünvanını Fenerbahçe'den aldıktan sonra şimdi de Galatasaray’ın Avrupa’da 15 maçlık yenilmezlik ünvanına göz dikti.
UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda perşembe akşamı sahasında ağırladığı Apollon Limassol’u 4-2 mağlup eden Trabzonspor, gözünü grup birinciliğini dikti. Bordo mavili futbolcular, 12 Aralık’ta deplasmanda Lazio ile oynayacakarı maçı kazanarak gruptan lider olarak çıkmak istediklerini söylediler.
Trazonspor, Fenerbahçe’nin Avrupa'da deplasmanda üst üste 5'inci maçını kazanan ilk Türk takımı olma ünvanını Legia Varşova maçıyla yakaladı, Limassol maçıyla da sarı lacivertli takımı geçti. Bordo mavili ekip, yönünü Galatasaray’a ait olan Avrupa’da 15 maç üst üste kaybetmeyen tek Türk takımı olma ünvanına çevirdi.
Trabzonspor, Avrupa’da en son yenilgisini 23 Şubat 2012'de Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına UEFA Avrupa Ligi 2'nci Turu’nda deplasmanda 4-1 kaybederek almıştı. Bordo mavililer 643 gündür Avrupa’da kaybetmiyor.
AKÇAY: "SAKATLANDIĞI HALDE OYNAYAN OYUNCULARIMIZ VAR"
Teknik direktörü Mustafa Akçay ise Avrupa’da yaşanan başarının sırrının takım olmaktan geçtiğini söyledi. Mustafa Akçay, bir maç kala gruptan çıkmayı garantilemenin onur verici olduğunu belirtirken şöyle dedi:
"Avrupa Ligi’nde şu ana kadar gruplarda oynadığımız 5 müsabaka neticesinde camiamıza yakışır sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Bu sonuçlar neticesinde de gruptan çıkmayı başardık. Hatta liderlik için iddialı konumdayız. Ülkemizde 5 maç Avrupa’da üst üste deplasmanda kazanan takım unvanını aldık. Başarımızın sırrı, karakterli oyuncularda gizli. Sakatlandığı halde oynamak isteyen oyuncularımız var. Böyle bir oyuncu topluluğu kaybedebilir ama mağlup olmaz."
KADİR: "PENALTI POZİSYONUNU KASETTEN İZLEYECEĞİM"
Hakemin Apollon Limassollu Abraham ile maçın 79'uncu dakikada girdiği ikili mücadele penaltı noktasını göstermesi, Kadir Keleş’te şaşkınlık yarattı. Kadir, penaltı pozisyonuyla ilgili olarak, "Ne yaptığımı bilmiyorum. Bende tekrar tekrar izleyeceğim. Henüz bir şey anlamadım. Pozisyonla ilgili yorumları bende çok merek ediyorum” açıklamasında bulundu.
Bu arada Apollon Limassol maçında iyi performansı dikkati çeken Kadir, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan da övgü aldı. Hacıosmanoğlu, "Kadir Keleş’i hayranlıkla izliyorum. Kendi öz evladımızın bu denli iyi oynaması, bizi ayrıca gururlandırıyor" diye konuştu.
OLCAN: "ROMA’DA DA KAZANMAK İSTİYORUZ"
Apollon Limassol kalesine 3 gol atan Olcan Adın, Avrupa kupalarında Trabzonspor adına hat-trick yapan ilk oyuncu olma unvanını kazanmanın gururunu yaşadı. Olcan, attığı 3 golden çok galip geldikleri için mutlu olduklarını anlatırken şunları söyledi:
"Trabzonspor tarihine adımı yazdırmış olmak gurur verici. Ama kazanmamız daha önemliydi. Şimdi Roma'da Lazio ile oynayacağımız maçı da kazanarak gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz. Bunu başarabilecek oyuncu gurubuna sahibiz. Yeter ki inişli çıkışlı dönemimizde bize gereken destek verilsin."
SONER: "ŞANS VEREN TEKNİK DİREKTÖRÜME TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Apollon Limassol maçında sürpriz bir şekilde Adrian’ın yerine 11’de sahaya çıkan ve birde gol atan Soner Aydoğdu, galibiyeti 4 aylık hamile olan eşine armağan etti. Aydoğdu, hem bu sezon ilk golünü attığını, hem de Avrupa’da ilk kez ağları sarstığını belirtti, şöyle dedi:
"Hem forma için hem de bu gol için çok sabrettim. Bana güvenip şans veren hocama teşekkür ediyorum. Kuralar çekildiğinde herkes Lazio'nun lider bizim ikinci olarak çıkacağımız söylendi ama burada oynadığımız Lazio maçında bu grubu lider bitirebileceğimizi gösterdik. Gruptan lider çıkacağımıza inanıyorum."