TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, pazar akşamı deplasmanda oynayacakları Galatasaray'dan çekinmediklerini söyledi.
"TARAFTARLARIMIZI GÜLDÜRMEK İSTİYORUZ"
Galatasaray ile oynayacağı müsabakada bu sezonki deplasman kabusuna bir son vermek istedikerini belirten Mustafa Akçay, oyuncularını antrenmanda zorlu karşılaşmaya motive ederken şunları söyledi:
"İstanbul’da taraftarlarımız bize en güzel karşılamayı yapacaktır. Onların morali ile bu maçtan en küçük bir çekincem bile yok. Çok iyi mücadele edeceğimize inanıyorum. 90 dakika sonunda hem futbolumuzla, hem de alacağımız sonuçla taraftarlarımızı güldürmek istiyoruz."
Futbolcularına bu sezon çok yoğun bir maraton geçirdiklerini de vurgulayan Mustafa Akçay, Ziraat Türkiye Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’de oynadıklarını hatırlatırken şunları söyledi:
"İYİ İŞLER BAŞARDIK"
"Toplamda 28 maça çıktık. Oynadığımız maç sayısı rakiplerimize oranla oldukça fazla olmasına rağmen onlardan çok fazla geride kalmadık. Bursaspor maçında aldığımız beraberlik hepimizi üzdü. Ancak istatistiklerimiz oldukça iyiydi. Takımın genel performansı da arttı. Bu anlamda tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bu kadar zorlu bir maratona rağmen ligde daha iyi konumda olabilir miydik? Olabilirdik ama olamamamızın da sebepleri var. Ancak sonuçta iyi işler başardık."
BOSİNGWA:"TRABZONSPOR KADAR GÜÇLÜ EKİPLER VAR"
Trabzonspor’un Portekizli futbolcusu Jose Bosingwa ise TrabzonCell abonelerinin sorularına cevap verdi. Bosingwa, geçen sezonki performansla karşılaştırdıklarında ligde de iyi konumda olduklarını vurgularken şöyle konuştu:
"Bu sene takımımızın iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Şampiyonlukla alakalı olarak kendi açımdan gerçekçi bir cevap vermek istiyorum. Trabzonspor güçlü bir ekip, bir şeyleri de başarmak istiyor ama Trabzonspor kadar güçlü başka takımlar da var ve onlar da şampiyon olmak istiyor. Trabzonspor'un bu sezon oluşturduğu kadroya oranla daha çok bir arada oynamış kadrolar var. Biz bu sene bir projenin başlangıcındayız. Bu sene veya bir iki yıl içinde şampiyonluğu tadabilecek duruma geleceğiz. Bu yüzden taraftarlarımızın da bize biraz daha sabretmesini istiyoruz."
MALOUDA’NIN YERİNE ADRİAN
Teknik direktör Mustafa Akçay’ın kart cezalısı olduğu için Galatasaray maçında oynayamayacak olan Malouda’nın yerine 11’de Adrian’a görev vermesi bekleniyor. Mustafa Akçay, Polonyalı oyuncusundan zorlu maça hazır olmasını istedi.
Bu arada zorlu karşılaşma öncesi yarın İstanbul’a gidecek olan Trabzonspor kafilesini havalimanında kalabalık bir taraftar grubunun karşılayacağı bildirildi.