SEZON başında Malouda ve Bosingwa transferleri ile ses getiren Trabzonspor yönetimi, flaş bir isim daha bordo mavili takıma katmak için transfer harekatına başladı.
AKÇAY:"ELİ TAŞIN ALTINA DAHA FAZLA SOKMA ZAMANI"
Teknik direktör Mustafa Akçay, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan tam yetki ve güvenoyu alıp istifasından vazgeçmesinden sonra dün akşam Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde kulüp personeli ile yemekte biraraya geldi. Mustafa Akçay, yemekte Trabzonspor’un çıkarları için çalıştıklarını vurguladı, "Başkanımızla görüştük ve bazı sıkıntıların el birliği ile düzeltilebileceğine karar verdik. Şimdi elimizi taşın altına daha fazla sokma vakti. Ekibimiz bundan sonra daha fazla çalışmaları" dedi.
ASLAN: "AKÇAY'I ÇOK YIPRATTILAR"
Başkan Yardımcısı Yakup Aslan'da Mustafa Akçay’a sahip çıktı. Yakup Aslan, ’ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada, ligin ikinci yarısında iyi işler başaracaklarına inandıklarını söylerken şöyle dedi:
"Akçay'ı çok yıprattılar. Çok değerli bir insan. Bizim durduğumuz gibi taraftarlarımızın da Akçay'ın arkasında durması lazım. Kendi insanımızı yok etmeyelim, kendi insanlarımızın ayağını kaydırmayalım. Kendisi gerçek Trabzonsporlu. Söylenenlere tabi ki üzülüyor."
"ALMIŞ OLMAK İÇİN FUTBOLCU ALMAYACAĞIZ"
Yakup Aslan, transfer komitesi olarak gerekli takviyeleri yapmak için yoğun mesai harcadıklarını da ifade etti. Devre arasında transfer yapmanın çok kolay olmadığını hatırlatan Yakup Aslan, şöyle devam etti:
"Çok zor ve pahalı. İnce eleyip sık dokuyoruz. (Bulduk, aldık) demeyeceğiz, almış olmak için futbolcu almayacağız. Gerçekten ihtiyaç olan yere alacağız. O yüzden çok acele etmiyoruz. İlk aşamada alacağımız isim, kampa yetişmeyebilir. 3-5 gün önce gelsin, diye apar topar transfer yapmayacağız. Ama bu konuda uzun zamandır çalışıyoruz."
"BAZI İSTANBUL KULÜPLERİ BİZ ALMAYALIM DİYE İŞİMİZE ÇOMAK SOKTULAR"
Bordo mavili takıma yapacakları takviyenin ses getireceğini de ifade eden Yakup Aslan, bu konuda şöyle konuştu:
"Öncelikli hedefimiz alacağımız ismin ses getirmesi ama asıl hedef tabi ki banko oynayacak olan bir oyuncu olması. Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. İsimler üzerinde çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi isimleri, gerçekleşmeden açıklamak istemiyoruz. İstanbul kulüplerinin bazıları, biz almayalım, diye çomak soktular bazı işlerimize. Bu etik değil. Bunu yapanlar ahlaklı davranmıyor."
"BATUHAN VE VOLKAN ŞEN BİZİM FUTBOLCUMUZ"
Kulübün menfaatleri doğrultusunda gerekeni yapacaklarını da vurgulayanz Yakup Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bizim futbolcumuzu ayartmak kimsenin haddi değil. Eskiden yöneticilerin de kabahatleri var. (İstemiyoruz)' deyip el altından pazarlıyorlardı. Bundan sonra bizim oyuncumuzu almak isteyen önce bize gelecek, biz uygun görürsek bu transfer olacak. Volkan ve Batuhan ile ilgili henüz resmi teklif gelmedi. İstediklerini söyleyenler var ama bize ulaşan bir şey yok. Önce resmi teklif gelsin, bakarız. Sonuçta bunlar bizim oyuncularımız. Sokağa atacak halimiz yok. Onların da oynayacak kulüp bulmaları lazım. Bizim de bir kazancımız olmalı."
KAMP KADROSU BELLİ OLDU
Trabzonspor'un 5 Ocak’ta Antalya’da başlayacak olan devre arası kampına, sezonun ilk yarısında kadro dışı bırakılan Volkan ve Batuhan dışındaki tüm futbolcuların davet edildi. İki futbolcuya özel bir program verildiği ve transfer olmamaları halinde, kendilerine verilecek antrenörle Trabzon’da çalışmalarının istendiği belirtildi. Sezonun ilk yarısında istediği kadar forma şansı bulamayan Janko, Alanzinho ve Giray Kaçar’ın ise kulüp aramaya başladıkları öğrenildi.
ÖZER HURMACI ADIM ADIM TRABZONSPOR’A
Kasımpaşa’da kadro dışı bırakılan Özer Hurmacı’yı alternatif oyuncu sayısını artırmak ve rekabet sağlamak amacıyla transfer etmek isteyen Trabzonspor, oyuncunun da gelme isteğini dikkate alarak görüşmelerini hızlandırdı. Ancak Kasımpaşa’nın Özer Hurmacı’nın bonservisi için ilk etapta çok yüksek bir rakam talep ettiği öğrenildi.