TRABZONSPOR’da parladıktan sonra ayrılan futbolculara son olarak Olcan Adın eklenirken bordo mavili takımın efsanelerinden Serdar Bali, "İstanbul’un yaşamı cazip geliyor. Trabzon’da Ferrari'lerini süremiyorlar" dedi.
"İSTANBUL'DA 2 YIL OYNAYABİLİYORLAR"
Serdar Bali, Trabzon’da yıldızı parlayan futbolcuların başka takımlara gitmesinin bordo mavili takıma ciddi zararlar verdiğini söyledi. Trabzon'da kent nüfusunun 750 bin, İstanbul’un nüfusunun 17 milyon olduğunu belirten Serdar Bali, şunları söyledi:
"Maç bittiğinde, televizyonda İstanbul’daki futbolcuları eğlenirken izliyorlar. Trabzon’ da haliyle bunu özlüyor. İstanbul’un yaşamı cazip geliyor. Trabzon’da Ferrari'lerini süremiyorlar. Trabzon'da 10 yıl top koşturan oyuncu, İstanbul’da 2 yıl oynayabiliyor."
ÖNEMLİ OYUNCULARI KAÇIRDI
İstanbul hegomanyasına son verip Anadolu’ya ilk şampiyonluk kupasını getiren Trabzonspor, bu başarısına karşın birçok önemli oyuncusunu elinde tutamayarak 3 İstanbul kulüplerine vermek zorunda kaldı. Lige çıktığı yıllarda ekonomik nedenlerden dolayı Ali Kemal Denizci ve Serdar Bali gibi önemli oyuncularını satan, son dönemde ise yıldız isimleri Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ı kaçıran Trabzonspor’da bu sorun, Olcan Adın'ın da Galatasaray’a transfer olmasıyla devam etti.
TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRDI
Elindeki kaliteli oyuncuları tutmakta zorluk çeken bordo mavili takım, bu arada İstanbul'daki takımlarında daha önce bekleneni veremeyen Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Olcan Adın ve Burak Yılmaz gibi birçok oyuncuyu, kadrosuna aldıktan sonra Türk futboluna kazandırmayı başardı.
KİMLER AYRILDI
Trabzonspor’da Ali Kemal Denizci’nin satılmasıyla başlayan süreçte şehre veya takıma uyum sağlayamayıp ayrılanların yanı sıra kulüp çıkarları doğrultusunda takımdan gönderilen yıldız futbolcuların bazıları şunlar:
"Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Tuncay, Mehmet Ekşi, Ünal Karaman, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu, Teofilo, Musampa, Eller, Szymkowiak, Campbell, Hami Mandıralı, Marcelinho, Emerson, Oktay Derelioğlu, Lange, Fatih Tekke, Gökdeniz, Engin Baytar, Şota, Arçil, Vugrinec, Marco Aurelio, Jefferson, Ceyhun, Lee Young, Egemen Korkmaz, Tolga Zengin, Umut, Selçuk, Burak, Olcan Adın"
BÜYÜK TEPKİ
Trabzonspor’dan ayrılan futbolcuların özellikle İstanbul takımlarına transfer olması, taraftarları arasında tepkilere yol açıyor. Bordo mavili takımda Ali Kemal Denizci'nin  Fenerbahçe’ye transfer oluşundan sonra Serdar Bali ve Mehmet Ekşi Beşiktaş'a, Abdullah Ercan ve Ogün Fenerbahçe’ye, Tolunay Kafkas ise Galatasaray’a gitti.
Trabzon'da kendisini tekrar ispatlayan Sergen Yalçın Galatasaray’a, Oktay Derelioğlu ise Beşiktaş’la anlaştı. Yerel basını ve taraftarlar, o dönemde, "İstanbul takımlarının alt yapısı olmayalım" yorumlarında bulundu.
GALATASARAY 4 YILDA 6 FUTBOLCUSUNU ALDI 
Ardından uzun bir süre İstanbul takımlarına futbolcu satmayan Trabzonspor, son 4 yıl içerisinde Galatasaray’a 6 önemli oyuncusunu kaptırdı. Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut, Engin Baytar ve Burak Yılmaz'dan sonra Olcan Adın'ın da Galatasaray’a transfer olmasına taraftarlar ve yerel medya, sert tepki gösterdi. Yerel Karadeniz Gazetesi, "Yıldızı parlat gönder Aslan’a" başlığını attı, Kuzey Ekspres da, "Onur da mı GS yolunda" manşetini kullandı.

FOTOĞRAF