SEZON başında Tolga Zengin’in transferi konusunda Beşiktaş’a kolaylık sağlayan Trabzonspor'un gündemine aldığı siyah beyazlı takımın golcü oyuncusu Mustafa Pektemek'i kadrosuna katmak için kolaylık beklediği bildirildi.
Avrupa’da fırtına gibi esmesine karşın kısıtlı kadrosu nedeniyle ligde sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor transfer çalışmaları için erken start verdi. Yurt dışında kaliteli  forvet arayışını tüm hızıyla sürdüren bordo mavililer, bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Beşiktaş’ta beklenen verimi bir türlü gösteremeyen Trabzon kökenli oyuncu Mustafa Pektemek’i transfer gündemine aldı. Sezon başında Tolga Zengin’in transferi konusunda Beşiktaş’a kolaylık sağlayan bordo mavili yöneticiler, Mustafa Pektemek’in transferi konusunda da siyah beyazlı kulübün kendilerine kolaylık sağlanmasını bekleği öğrenildi. Trabzonspor’un bu transferin gerçekleşmesi için Volkan Şen’i de takasta kullanmayı planladığı belirtildi.
ÇAKIROĞLU: "TÜM TRABZONLU FUTBOLCULARI TAKİP EDİYORUZ"
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, ’ya (Doğan Haber Ajansı)yaptığı açıklamada Trabzon kökenli tküm oyunculara talip olduklarını belirtirken şunları söyledi:
"Bizim alabileceğimiz, Trabzonspor’da oynayabilecek seviyede olan tüm Trabzonlu futbolculara talibiz ve kapılarımız onlara sonuna kadar açık. Sadece Mustafa Pektemek değil, onunla birlikte Türkiye’de ve yurt dışındaki Trabzon kökenli gurbetçi oyuncuların peşindeyiz. Bu konuda uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz ve gereken adımları atacağız. Bizim göreve gelirken bahsettiğimiz öze dönüş programı kapsamında bu adımları atıyoruz. Kadromuzu güçlendirmek adına yönetim kurulu olarak teknik heyetle koordineli olarak yapılması gereken neyse yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."
"YÖNETİMDE SORUN YOK"
Sebahattin Çakıroğlu, göreve geldiklerinde kulübün ekonomik olarak çok zor dönemde olduğunu hatırlatırken de şöyle konuştu:
"Biz bir yandın batmış olan ekonomiyi toparlamaya çalışırken, bir taraftan da transfer yapmaya çalıştık. Sonuç olarak Avrupa’da 10 maçta 8 galibiyet almış bir takımımız var. Ligde istemediğimiz mağlubiyetler oldu ama bence bunların bazılarında hakem faktörü de var. Bazı kişiler, muhalefet yapma adına muhalefet yapıp kulübe zarar veriyorsa ben onların Trabzonsporluluğundan şüphe duyarım. Takımımız neredeyse haftada üç maç oynuyor ve buna rağmen Avrupa’da tarihinin en büyük başarılarından birini yakaladı. Bir lira dahi geliri olmayan bir kulübü tamamen yönetici katkıları ve başkanımızın çabası ile ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bunları kimse görmezden gelmemeli. Bizim yönetimimiz içerisinde hiçbir sorun yok. Kimse dışarıdan bir sorun varmış gibi göstermeye çalışmasın."
AKÇAY’DAN "ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIN" UYARISI
Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, ligde alınan Gençlerbirliği mağlubiyeti sonrası artan eleştirilerin ardından futbolcularına uyarılarda bulundu. Akçay, oyuncularına yaptığı konuşmada, "Yapıcı eleştirilerden gereken dersleri çıkarıyoruz. Bizi yıpratmaya çalışanlara ise Avrupa’da olduğu gibi ligde de cevap vereceğinizden hiç şüphem yok" dedi.
Bu arada Akçay’ın futbolculara verdiği üç günlük izin süresinde, Apallon Limassol ve Eskişehirspor’un son yaptığı maçları tekrar tekrar izledi, aldığı notları oyuncularına aktaracağı bildirildi.