AKÇAY’DAN BEKLENEN KADRO
Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Beşiktaş maçında beklenen kadroyu sahaya sürdü. Ligin ilk yarısının son haftalarında attığı gollerle dikkat çeken ve Antalya kampında da başarılı bir performans sergileyen Emre Güral, bordo mavili takımda bu sezon ilk kez 11’de sahaya çıkarken, Henrique’de bu sezon ilk kez bir lig maçında yedek kulübesine oturdu.
BORDO MAVİLİ TAKIMDA 4 EKSİK
Trabzonspor’da kart cezalısı olan Colman ile birlikte sakatlıkları bulunan Gökhan Alsan, Soner Aydoğdu ve Sol Bamba, Beşiktaş maçında görev yapamadı. Bordo mavili takımda ayrıca Mustafa Akbaş ve Fatih Öztürk de teknik direktör Mustafa Akçay tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.
TRİBÜNLER DOLDU
Trabzonspor taraftarları Beşiktaş maçı için satışa sunulan biletlerin tamamını tüketti. Maç için Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na akın eden bordo mavili taraftarlar, misafir takım tribünleri dahil stadın tamamını doldurdu. Taraftarlar, "Bu tarlayı süremezsin Aziz’im" yazılı pankartta astı.
EMRE GÜRAL’A AYIN FUTBOLCUSU ÖDÜLÜ VERİLDİ
Trabzonspor taraftarları tarafından atılan oylar sonucunda belirlenen ayın futbolcusu ödülünü alan Emre Güral’a maç öncesinde ödülünü yönetim kurulu üyesi Köksal Sadıklar verdi. Emre, her ay düzenlenen yarışmada bu ödülü ilk kez aldı.
KAPTAN ONUR VE MUSTAFA ENGELLİ TARAFTARI UNUTMADI
Trabzonspor’da kaptan Onur Recep Kıvrak ve 2'nci Kaptan Mustafa Yumlu, maç öncesinde engelli taraftarların olduğu bölüme giderek, burada taraftarlarla sohbet etti. İki futbolcunun bugün yapılan yürüyüş için Samsun’dan Trabzon’a gelen Emre Vural isimli taraftarla sohbet ettiği öğrenildi. Maçtan önce Hüseyin Avni Aker tribünlerinin tamamı, "Tolga Zengin" lehine tezahüratlarda bulundu.
SİYASET FUTBOLDAN ELLERİNİ ÇEK
Trabzonsporlu taraftarlar maç öncesinde, "Siyaset futboldan ellerini çek" şeklinde tezahürat atarak Yargıtay kararından sonra Trabzonspor lehine açıklama yapmayan siyasileri protesto etti.
TOLGA ZENGİN İLK KEZ RAKİP OLARAK AVNİ AKER’DE
Trabzonspor’un alt yapısından yetişen ve sezon başında Beşiktaş’a transfer olan Tolga Zengin’de bu maçla birlikte ilk kez rakip olarak Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na çıktı. Maç öncesinde eski takım arkadaşları ve Trabzonspor teknik heyetiyle uzun süre sohbet ederek hasret gideren Tolga Zengin, özellikle Onur Recep Kıvrak ile uzun uzun konuştu.
ŞAHİN AYGÜNEŞ 18’E GİRDİ
Trabzonspor’un devre arasında 1461 Trabzon’dan alınan iki futbolcu hariç tek transfer olarak dikkat çeken Şahin Aygüneş, 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu.
SİVOK’UN YERİNE NECİP
Beşiktaş’ta sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçında görev yapamayan stoper Sivok’un yerine Necip Uysal bu mevkide görev yaptı. Savunmanın sağında ise Atiba Hutchinson forma giydi.