Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Galatasaray - Trabzonspor maçı sonrası takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenledi.

 ''Bu maç Özer'e gösterilen ikinci sarı kart sonrası zaten gitti''

"Bugün bir dönüşüm gecesini yaşıyoruz. Çok ağır ifadeler kullanılabilir. Türkiyede bu kelimeler bir şey ifade etmiyor. Bence artık Türk futbolunda bazı şeyler değişmeli. Bence "Kara gece" sözü yeterli sözler. Çocuklarımıza öğretmemiz gereken bazı kavramlar vardır. "Onur" mesela. Bizim kalemizde var Onur. Şeref vardır, haysiyet vardır. Şerefle bitirilmesi gereken en önemli görev yaşamdır bence. Bu maç bence Özer'e gösterilen ikinci sarı kart sonrası zaten gitti. Bazı insanlara, bu kavramları öğretmeliyiz.

''Salih bu akşam Türk futboluna kırmızı kart göstermiştir''

Bu maça 1 dakika uzatma verildi. Bir dakika uzatıyorsunuz onu da oynatamıyorsunuz. Düşünebiliyor musunuz oynanan tiyatroyu? Deniz Ateş Bitnel, sen bundan sonra, fitness merkezin mi var ne varsa git artık oraya. Senin artık hakemliğin bitti! Böyle bir hakemin, böyle bir operasyona soyunmasının arkasındaki nedenleri sorgulamak lazım. Deniz Ateş Bitnel sorun sen değilsin aslında. Trabzonspor yanabilir ama bu düzeni değiştirmek zorundayız.

Bugün bütün dünya basını, bu rezaleti konuşuyor. Salih Dursun, bugün Türk futbolundaki düzene kırmızı kart göstermiştir. Haksızlığa isyanın sembolü olmuştur. Siz, Türkiye'yi dünyaya nasıl böyle rezil edebiliyorsunuz? MHK'nin hiçbir sorumluluk duygusu yok mu?

İsyanım Trabzonspor'a yapılan haksızlığa değildir. Biz Türk futbolundaki değişim fitilini ateşleyen kulüp olmak zorundayız. Bu akşamın kazananı Trabzonspor'dur, Türk futboludur. Ben bugün penaltı pozisyonu sırasında Hami'ye haber ulaştırmaya çalıştım; Onur kaleden çıksın, ne olacaksa olsun" diye. Ancak bu haberi ulaştıramadım, onların da aklına gelmedi.

Trabzonspor Başkanı Usta sözleini şu şekilde sonlandırdı:

''Deniz Ateş Bitnel'e sesleniyorum. Seni vicdanınla baş başa bırakıyorum. Keşke bütün sorun sen olsan, ancak sen değilsin. Trabzonspor taraftarına sesleniyorum; vakur olun, sakin olun. Siz Türk futbolundaki bu değişimin öncüleri olacaksınız."
Trabzonspor Başkanı'ndan olay açıklamalar