TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, turnuvanın verimli geçtiğini belirtti. Akçay, "Biliyorsunuz, turnuvadaki rakiplerimizin gücü Avrupa’da oynayacağımız Juventus düzeyinde takımlardı. Bizim için hazırlık döneminde bu tip rakiplerle oynamak, açığımızı, eksiğimizi görme açısından iyi bir durum yarattı" dedi.
Turnuvada oynadıkları iki maçtaki futbolu da değerlendiren teknik direktör Mustafa Akçay, şunları söyledi: “Geride oynayan takım gibi görünsek de iki maçtan da almamız gerekenleri aldığımızı düşünüyorum. İyi oyunculara sahibiz, ama takımın güçlendirilmesi gerekiyor. Yönetim ve başkan çalışıyor. Onların katılması ile rekabet sonucunda oyun kalitesinin artacağını düşünüyorum. Kampımız süresinde 2 maç daha oynayacağız ve ondan sonra şehre döneceğiz."
Maçın ilk yarısındaki futbolcularının daha iyi olduğunu vurgulayan Mustafa Akçay, "İlk yarıda daha iyi oynadık. Ancak ikinci yarıdaki pozisyonlarımız iki maçta da aynı durumdaydı. Daha az atak yapan, daha çok mücadeleci bir oyun görünümü verdik" dedi.
Akçay, kaleci Onur’un tecrübesi bakımından takımda özgüven verici bir enerji yarattığını sözlerine ekledi.

SE (YK/RT)