TRABZON’da yayınlanan yerel gazeteler, UEFA Avrupa Ligi 2'nci Tur ilk maçında Juventus karşısında alınan 2-0 yenilen Trabzonspor'u övdü, Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov ve yardımcılarına sert dille tepki gösterdi.
Karadeniz Gazetesi, "Çizmeden tavşan çıkmadı" ve "Hakemler bizi sevmiyor" başlıklarını atarken Türksesi Gazetesi, "İki kaza golüne kurban gitti" manşetiyle yayınlandı. Günebakış Gazetesi, "Yazık oldu" başlığını atarken, maçın hakemini, "Bu gol nasıl verilmez" başlığıyla eleştirdi. Karadeniz’in Sesi Gazetesi ise, "Biz İtalya’yı yaktık, hakem de bizi yaktı" başlığıyla taraftarların 61'inci dakikadaki meşale şovuna vurgu yaptı.
Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi de, "Galip sayılır bu yolda mağlup" ve "Belaruslu hakem yaktı" başlıklarıyla mağlubiyeti okuyucularına aktardı. Kuzey Ekspres Gazetesi ise, "Futbol ve hakemin adaleti, 'Juve' dedi" başlığıyla iyi oynanan bir maçın kaybedildiğine vurgu yaptı. Taka Gazetesi de tur için umut olduğunu vurgulayarak, "Avni Aker’de mucize arayacağız" ve "Umut var arkadaş" başlıklarını kullandı. Gazete verilmeyen gol için ise, "Buz gibi golümüz verilmedi" manşetini attı.