UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Makedonya'nın Rabotnocki takımına konuk olan Trabzonspor, sahadan beklemediği bir skorla ayrıldı. Bordo-maviler, 23. dakikada Ilijoskinin golüne engel olamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Sportif Direktör Süleyman Hurma'nın istifa edip sonra takıma dönmesi, teknik direktör Shota Arveladze'nin istifa söylentileri ve en son kaleci Onur Kıvrak'ın kadro dışı kaldığı Trabzonspor'da, kötü gidişat UEFA Avrupa Ligi'nde de dinmedi. Bordo-maviler, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Makedonya'nın Rabotnocki takımına 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Trabzon Avrupa'da ağır yara aldı

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Ilievski'nin ceza alanı dışı sol çaprazından kullandığı sert serbest atışta, kaleci Uğurcan Çakır, sağ tarafına doğru gelen topu yatarak kornere çelmeyi başardı.

GOL: 23. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Petrovikj'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan ve topla buluşan Ilijoski, ceza alanında kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun hafif sol çaprazdan plase vuruşunda, meşin yuvarlak Uğurcan'ın üstünden filelere gitti: 1-0

37. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağdan kullandığı serbest atışta, direkt kaleye yönelen top kaleci Bozinovski'de kaldı.

38. dakikada Vujcic'in uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Uğurcan Çakır topun sahibi oldu.

42. dakikada Waris'in pasında ceza alanında topla buluşan Yusuf Erdoğan'un sert şutunda, savunma topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

58'de Rabotnocki ikinci gole çok yaklaştı. Ilijoski sağdan cezasahasına girdi, çaprazda kaleci Uğurcan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekmek üzereyken son anda arkadan müdahale eden Aykut ayak koydu ve mutlak tehlikeyi önledi.

60'da Trabonspor, Cardozo ile gole çok yaklaştı. Yusuf Erdoğan'ın soldan altıpas ön çizgisi süzerine ortasına demarke durumdaki Cardozo kafayı vurdu, top az farkla sol direğin yanından auta gitti.

69'da sol kanattan Yusuf Erdoğan'ın arka direğe ortasına Medjani hareketlendi. Ancak Cezayirli dokunamayınca bordo-maviler net fırsattan yararlanamadı.

Maçın kalan dakikalarında iki ekip de rakip kalede tehlike yaratamazken, karşılaşma 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi. 

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 6 Ağustos Perşembe günü Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynanacak.