ADEBAYOR şubat ayı geldiğinde hala Tottenham forması giymeye devam ederse hem Tottenham hem de eski külübü Manchester City finansal zarara uğrayacak. Çünkü Tottenham ocak ayı sonu Manchester City'ye 5 milyon poundluk transfer taksiti ödemek zorunda kalacakken, Manchester City külübü ise Togolu yıldızın kendilerinin verdiği ücretten az bir fiyata Londra külübüne imza attığı için aradaki fark olan 1.4 milyon poundu yine ocak ayı sonu Adebayor'a ödeyecek.
İngiltere merkezli çıkan haberde ise Beşiktaş, Togolu forvetin transferi için hala istekli. Oyuncu ve külübü ile görüşmelere devam ediyor. Hatta İngiliz basınına göre Siyah-Beyazlılar bu transferi yeni yıla kadar bitirmek istiyor. Ama Togolu forvet ise Tottenham'da kalıp forması için savaşmak istiyor. Ayrıca bu sezon sonuna kadar Tottenham forması giyer ise hem Londra temsilcisinden hem de Manchester City takımlarından parasını tam alacak.
Bu sezon başı kadro dışı kalan ve yedek takım ile çalışmalar yapan Adebayor Milli takım arasından sonra A takım ile idmanlara çıkmaya başlamış ve Tottenham'ın Manchester City'e 6-0 kaybettiği maçta ikinci yarı Lewis Holtby'nin yerine oyuna dahil olarak bu sezon ilk defa Tottenham formasını giymiş oldu.
Tottenham menajeri Villas-Boas bu kötü sonuçlardan sonra Togolu forveti kadroya dahil edebileceği de İngiltere basınında yer alan haberler arasında. SS(MA/FG)