Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DPA) - TORKU Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kazanmaları gereken bir maçı kaybettikleri söyledi. Sanica Boru Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu ise çok önemli üç puan aldıklarını belirtti. 

KAZANMAMAZI GEREKEN BİR MAÇI KAYBETTİK 

Yenilginin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Mesut Bakkal, "Bundan önceki 5 haftaya baktığımız zaman kazandığımız maçlar adına kesinlikle galip gelmemiz gerektiğini düşündüğümüz maçtı. İlk devre bize yakışmayan oyun oynadık ve arkasından 2 penaltı geldi. İkinci devrede 2 oyuncu değişikliği oyunu Elazığ yarı sahasına yıkmamız ve bulduğumuz 2 gol bizi coşku ve skoru değiştirme anlamında hareketlendirdi. Ama üzüncü olan 2-0’lık bir maçı 2-2 yaptıktan sonra 3-2 yenilmek. İyi bir avantaj kaçırdık. Yenilgide en büyük suçsa benim. Ama telafi edecek bir takımımız var. 2-2 bitmesini istedim ve böylece moralim bozulmazdı. En azından puan aldık derdik. Ama futbolda bu da var. Lig devam ediyor. Bundan öncesini yapan bir takım bundan sonrasını da yapar’’ dedi.

Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Hasan Kabze’nin maç planında ne gibi değişiklik yaptığının sorulması üzerine Bakkal, "Hasan’ın oynamasını isterdik. Ama kasığında yırtık vardı ve oynaması zordu" diye konuştu.

MAÇI ZORDA OLSA KAZANDIK

Sanica Boru Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu da çok coşkulu olduklarını dile getirdi. Saraloğlu, "İçinde bulunduğumuz durum coşkuyu yaşamamıza neden oluyor. Maçın başında oyuncularımıza son derece güvenimiz vardı. Maçı kazanmayı çok istiyorduk. Uzun zamandır deplasmanda galibiyet alamayan bir periyodumuz vardı. Ama oyuncularımıza fazlasıyla güvenimiz vardı ve oyuncularımız da sahada karşılığını verdi" dedi. İkinci yarı Konyaspor’un daha istekli başladığını ve oyuncu değişikliklerini de etkili olduğunu anlatan Saraloğlu, "Gelişen net bir atakta oyuna giren Serdar Özkan iyi bir top getirdi ve Tello güzel bir vuruşla tamamladı. Maçı 3-2 de olsa zorda olsa kazandık. Çok önemli bir galibiyet aldık. Elazığspor küme düşme aşamasından yavaş yavaş çıkacaktır" diye konuştu.

90 DAKİKA MÜCADELE ETTİK

Takım arkadaşlarını tebrik eden Elazığspor kalecisi Vanja İvesa 90 dakika mücadele ettiklerini, vaz geçmediklerini ve sonuçta da galibiyetle ayrıldıklarını vurguladı. Takım arkadaşı Tanju Kayhan da zor bir deplasmanı kazanarak bitirdiklerini belirtti. 

BU MAÇ MORALİMİZİ 2 GÜN BOZAR

İlk yarı kendilerine yakışmayan bir futbol oynadıklarını belirten yeşil beyazlı oyuncu Tolga, şunları söyledi:

"İkinci yarı iyi mücadele ettik ve 2-2’yi bulduk. Baskılı oynadık ama talihsiz bir gol yedik. Bu mağlubiyet moralimizi 2 gün bozar. Çünkü çok iyi takımımız var. Gençlerbirliği maçından puan ve puanlarla döneceğimize inanıyorum.’’

Karşılaşmaya iyi başlamadıklarını vurgulayan kaleci İtandje, puan ve puanlara ihtiyaçları olduğunu fakat bunun olmadığını kaydetti.

MKY(İA/SSA)