KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor ile zorluk derecesi yüksek bir maç oynayacaklarını belirterek, "Saha ve seyirci avantajımızı kullanarak bu maçı kazanmak istiyoruz" dedi.
Karabükspor, hafta sonunda sahasında karşılaşacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Tolunay Kafkas, Trabzonspor ile zorluk derecesi yüksek bir maç oynayacaklarını söyledi. Kafkas, "Trabzonspor'un çok iyi bir kadrosu var. Etkili oyuncuları olan özel bir takım. Saha ve seyirci avantajımızı kullanarak bu maçı kazanmak istiyoruz. Üst sıralara iki elle tutunduk. Bulunduğumuz yeri korumak istiyoruz. Moralliyiz. Oyuncularıma çok güveniyorum. Coşkulu, heyecanlı çok iyi bir maç olacak. Taraftarlarımızı bu maça bekliyorum" dedi.
Avrupa kupaları hedefiyle ilgili soru üzerine Kafkas, "Şimdi bunları konuşmak çok doğru değil. Takımı maç maç değerlendiriyoruz. Önümüzdeki Trabzonspor maçını nasıl kazanırıza bakmak lazım. Nasıl başladığınız önemli değil nasıl bitirdiğiniz önemli. Eğer sezon sonu istediğimiz bir yerde olursak ne mutlu bize" diye konuştu.
3 maçta 2 gol atıp bir asist yapan Eneramo'nun performansını da değerlendiren Kafkas, "Beşiktaş'ta çok fazla süre alamamıştı. Eneramo kalitesi, oyunculuğu ve kişiliğini bildiğimiz bir oyuncu. Şu anda çok iyi durumda. Takıma adına ve kendi adına biz çok mutluyuz. Umarım devamını getirir" dedi.
KULÜPTEN HAKEM UYARISI
Öte yandan Kardemir Karabükspor basın sözcüsü Ahmet Gölbek, yazılı bir açıklama yaparak karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'dan adil bir yönetim beklediklerini söyledi. Son haftalarda hakem hatalarının konuşulduğunu hatırlatan Gölbek, Süleyman Abay'ın kendilerine karşı olumsuz bir tutumu olduğunu savunarak uyarılarda bulundu. Abay'ın yönettiği 23 Kasım 2012'deki Mersin İdmanyurdu, 16 Mart 2013'teki Gençlerbirliği ve 4 Ekim 2013'teki Bursaspor maçlarında birer oyuncularına haksız yere kırmızı kart gösterdiğini ve bu karşılaşmaları kaybettiklerini hatırlatan Gölbek, şöyle dedi: "Şimdi Süper Lig'de kötü bir gidiş sergileyen Trabzonspor ile kendi evimizde oynayacağız. Çok kıymetli rakibimizin içinde bulunduğu bu kötü günlerden kurtulması için hiçbir kurumun, kuruluşun, kişinin himmetine muhtaç olmadığını elbet ki biliyoruz. Buna rağmen kimsenin durumdan vazife çıkarma hevesine kapılmaması için bu uyarıyı yapmakta ve adil, ön yargılardan uzak, tarafsız bir müsabaka yönetimi beklediğimizi duyurmak, sergilenebilecek olumsuz tutumları, tavırları dikkate alarak bu açıklamayı yapmakta yarar görüyoruz."