Faik KAPTAN- Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL,()  KOBE  Bryant gibi dünyaca ünlü basketbol yıldızlarının yanında yer alan, Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu Euroleague’nin de isim sponsoru olan Türk Hava Yolları (THY),  Basketbol Federasyonu ile olan sözleşmesini düzenlenen bir törenle yeniledi.
THY’nin Genel Müdürlük binasında yapılan törene THY Genel Müdürü Temel Kotil, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Milli Takım Antrenörü Ergin Ataman ve Milli Takım oyuncuları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Turgay Demirel önümüzdeki dünya şampiyonasında taraftarları milli takıma destek için İspanya’ya çağırarak şunları söyledi:
“ A Milli Erkek Basketbol Takımı’mızı kamp dönemine yolcu ederken gerek Türkiye’deki gerekse de Avrupa’daki gurbetçi basketbolseverleri A Milli Basketbol Takımımızı desteklemek için İspanya’ya davet ediyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak başlatılan “12 Dev Adam ile İspanya’ya” kampanyasıyla Millilerimizi, İspanya’da salonda desteklemek isteyecek vatandaşlarımıza her türlü lojistik desteğin hazırladık.”

KOTİL: MİLLİ TAKIM SPONSORLUKLARI THY İÇİN ÖNCELİK
THY Genel Müdürü Temel Kotil ise Milli Takım sponsorluklarının Türk Hava Yolları için öncelik olduğunu ve bu anlaşmadan mutluluk duyduğunu belirterek, "Spor, Türk Hava Yolları için önemli bir araçtır. Bu araçla marka algısını daha da güçlendirerek havacılıkta küresel liderliği ele almak istiyoruz. Milli Takım sponsorlukları Türk Hava Yolları için bir önceliktir. Bu anlaşmadan da büyük mutluluk duyuyoruz. 2014 FİBA Dünya Basketbol Şampiyonasında A Milli Takımımıza başarılar diliyoruz.”
İmza töreni sonrasında, A Milli Basketbol Takımı Türk Hava Yolları’na ait TK 1875 seferi ile hazırlık kampı için İtalya’nın Milano kentine hareket etti.

(FOTOĞRAF)