Faruk ZABCI/LONDRA, ()

Formsuzluğu sırasında İngiltere ve Almanya'da gözden çıkartılma sınırına gelen Mesut Özil, Everton maçındaki sergilediği futboldan sonra Arsenal'in tekrar gözbebeği oldu.

The Sun gazetesi bugün "Arsenal'li Özil yuhalamaları alkışlara çevirmeye hazır" başlıklı haberinde , Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in yarın deplasmanda Bayern Münih 'e karşı oynayacakları maçta Mesut Özil'e bel bağladığını yazdı.

Mesut Özil'in Bayern Münih'in Avrupa Şampiyonluğunu bitirme misyonu üstlendiğini yazan The Sun, Stutgart'ta Almanya Şili'yi geçen hafta 1-0 yenerken son dakikalarda oyundan alınırken yuhalandığına dikkat çekti.

25 yaşındaki Türk asıllı futbolcunun formuna kavuşmasıyla Arsene Wenger'in Arsenal'in Alianz Arena'da Mission Impossible'ı (imkansızı gerçekleştirmek) gerçekleştireceğine inandığı belirtildi.

Üç hafta önce Emirates Stadı'nda Mesut Özil penaltı kaçırmış ve Bayern Münih'e Arsenal 2-0 mağlup olmuştu. Mesut Özil 'in bu maçtan sonra morali bozulmuş ve formdan düşmüştü.Son iki lig maçında Arsene Wenger, 42.5 milyon sterline aldığı takımın temel direğini dinlendirmeyi tercih etmişti.

Arsene Wenger 3 ay sonra Everton'a attığı ilk golüy ile Mesut Özil'in formuna geri döndüğüne inandığını şöyle ifade etti: "Bayern Münih'e kaçırdığı penaltı onu çok etkiledi. Maçın en önemli anında takımını hayal kırıklığına uğrattığı kafasına yerleşti. Psikolojik yara bazen fiziki sakatlık gibidir. Konuşursunuz, konuşursun ama tedavi olması için zamana ihtiyaç olur. Mesut Özil'in bunu atlattığına inanıyorum. Salı günkü Bayern Münih maçı maç Mesut'un ne kadar iyi futbolcu olduğunu göstermesi için iyi fırsat"dedi.

Mesut Özil'in Almanya'da çok sayıldığına dikkat çeken Arsene Wenger, Almanya'nın Şili karşısında maçında Mesut Özil'e bazı seyircilerinn ıslık çalmasını şöyle yorumladı. "Alkış ile yuhalama arasında çok kısa bir zamanın olduğu bir toplumda yaşıyoruz"

Arsene Wenger, Bayern Münich karşısında en az 3 gol atmak zorunda olduklarını söylerken mucizeyi yapmak için en çok Mesut Özil'e güveniyor diye yazıldı.

FZ (UD)