Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yönetim Kurulu, yazılı yaptığı açıklamada, futbol hakemliğinde yakalanan başarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklama şöyle;

"Arkadaşlık, güzellikleri paylaşarak çoğaltmak, üzüntüleri paylaşarak azaltmaktır. Bunun yanında hiçbir karşılık gözetmeksizin sevgi ve saygıda karşılıklı güven duygusu yaratabilmektir. Arkadaşlıklar gelip geçici hevesler olarak sürdürülmemeli, futbol izleyicisinin takımına duyduğu güveni ifade etmekte kullandığı gibi, "pazara kadar değil, mezara kadar sürecek" özellikler taşımalıdır. Dostluklar, insanlar arasındaki en güzel birlikteliklerin ifadesidir. Bazı beklenti ve çıkar ilişkileri uğruna, bu güzel hasletler feda edilmemelidir.

Derneğimizin Genel Başkanlığını yapmış bir kişinin, "Hakemler huzursuz. FIFA kokartlı hakemler arasında iletişimsizlik var. Birbirlerinin arkasından dedikodu yapıp, küfür ediyorlar" şeklindeki uydurma değerlendirmelerle gerçekleri saptırmaya çalışmasını kendisine yakıştıramadığımızı ifade etmek istiyoruz.

Kendi hakemlik dönemlerini unutup, hakemlerimizi başarısızmış gibi göstermeye çalışmak, futbol kamuoyuna karşı olumsuz bir tablo yaratmak, kendilerine malzeme yaratmaya çalışmaktan başka işe yaramayacaktır. Bu tür asparagas haberlerle kendi çıkarlarını öne çıkarma heveslilerini şiddetle kınıyoruz.

Selçuk Dereli ve onun gibilerinden, özellikle son dönemlerde hakemlikte yakalanan başarıyı kıskanacaklarına, destek vermelerini bekleriz. Hakemlik yapmış kişilere yakışanın da bu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz." İSTANBUL / gh(gh)