Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Mayıs Pazar günü Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor arasında oynanacak PTT 1. Lig Play-Off Finali müsabakasıyla ilgili kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliğini önlemek için bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle:

"Futbol Disiplin Talimatı'nın 98. maddesinin 4. fıkrasında yer alan "Disiplin ihlalleri nedeniyle verilen seyircisiz oynama cezalarının infazının, çift devreli lig usulü oynanan müsabaka veya kademelerden sonra tarafsız sahalarda oynanan play-off müsabakalarına denk gelmesi halinde; bu müsabakalarda rakip takıp seyircisi stadyuma alınır ve ceza alan kulüp bu maddenin 1. ve 2. fıkrasında belirtilen kontenjan ile bağlı olur. Bununla birlikte, cezanın infazı sonraki sezona taşınması halinde, bu maddenin 1. ve 3. fıkraları aynen uygulanır." düzenlemesi 27 Ağustos 2011 tarihinden itibaren yürürlüktedir.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 13.05.2014 tarihli toplantısında Samsunspor Kulübü'nün 09.05.2014 tarihinde oynanan Samsunspor-Ankaraspor A.Ş. PTT 1. Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 52.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezanın infazında FDT'nin 98/4. maddesinin uygulanmasına karar vermiştir.

Tahkim Kurulu, 15.05.2014 tarihli toplantısında Samsunspor tarafından yapılan itirazın reddi ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen kararın onanmasına oybirliğiyle karar vermiştir.

Bu nedenle, 18 Mayıs 2014 tarihinde Mersin İdman Yurdu ile Samsunspor arasında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak PTT 1. Lig Play-Off final müsabakasını Futbol Disiplin Talimatı madde 98/IV uyarınca Samsunspor'a ayrılan Türk Telekom ve Maraton tribünlerinde sadece kadın ve çocuk seyircilerin ücretsiz izleyebileceği ve Mersin İdmanyurdu taraftarlarının karşılaşmayı kendilerine ayrılan Fenerium ve Migros tribünlerinden 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan açıklamada belirtilen esaslar çerçevesinde izleyebileceği hususu kamuoyuna duyurulur."

İSTANBUL /

gh(gh)