Türkiye Futbol Federasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de katıldığı özel bir etkinlikle kutladı.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 11.30 - 13.00 saatleri arasında gerçekleşen organizasyonda önce Beşiktaş ve Darüşşafaka'nın U15 kız takımları karşı karşıya geldi. Ardından aralarında Açelya Danoğlu, Büşra Pekin, Filiz Taçbaş, Ivana Sert, Müjde Uzman ve sürpriz konukların da yer aldığı ünlü kadınlarımız ile kadın liglerinde top koşturan futbolcuların yer aldığı bir gösteri maçı yapılldı. Etkinlikte bir de free style futbol gösterisi gerçekleştirildi.

Organizasyonun sonunda TFF'nin erkek çalışanları, Fatih Terim ve etkinlikte yer alan kadınlara çiçek verdi.

Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Her başımız sıkıştığında yetişen kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz ve bu güzel

günlerini tebrik ediyoruz" dedi.

TFF adına organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Terim, "Doğumdan ölüme kadar bizden sevgisini ve şefkatini esirgemeyen, hayatımızda hep

yanımızda olan, her başımız sıkıştığında yetişen kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz ve bu güzel günlerini tebrik ediyoruz. Onlar iyi ki varlar, iyi ki bizle

beraberler, iyi hayatlarımızdalar. Her gün keşke böyle olsa" diye konuştu.

Fatih Terim, kadın futbolunun gelişimi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Yirmi senede belki kadın futbolu arzu ettiğimiz aşamaya gelmedi ama daha da gelişmesini sağlayacağımızdan herkes emin olabilir. Dünyada bayan futbolunun gittiği yer, hepimizin olmayı arzu ettiği yer. Erkek veya kadın futbolu ayrımı yapmadan ikisine de aynı şekilde yaklaşacağız. Onların da gelişimini sağlayacağımızdan eminim, bugün de zaten ne kadar yetenekli olduklarını gördünüz. Bu ülkede erkek futbolu için yetenek var diyorsak, kadın futbolu için de aynı şeyi söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kızı Buse Terim'in de futbolla çok ilgili olduğunu belirten Terim, "Buse, futbolun içinde büyüdü. Futboldan uzak kalması mümkün değil. Evde futboldan başka bir şeyin konuşulmadığı bir ortamda Buse'nin ya da Merve'nin futboldan uzak kalması mümkün değil. Buse de bugün yanımda olmak istedi. Ben de bu özel gün için onu da yanımda getirdim. Fulya hanımı temsilen buradayız" dedi.

Tecrübeli teknik adam, 'Kızınızın futbolcu olmasını ister miydiniz?' şeklindeki soruya ise, "İsteseydi mani olmazdım" yanıtını verdi.

GÖKHAN HEBEPÇİ - İSTANBUL /

gh(gh)