TFF'nin kısa bir süre önce teknik direktör Fatih Terim'le imzaladığı 5+2 yıllık sözleşmenin ardından milli patrona ödenecek ücretin yüksek oluşu da tartışma konusu oldu. Ortaya çıkan sözleşmeye göre TFF, Fatih Terim'e yıllık garanti para olarak 3.5 milyon euro ödeyecek. Tecrübeli teknik adam 7 yıl görev yapması halinde federasyondan alacağı garanti para 24 milyon 850 bin euro olacak. Yaklaşık 67 milyon tl... Terim'in alacağı aylık ise 291 bin 66 euro. O da yaklaşık 794 bin tl...

Fatih Terim'in sözleşmesinin ardından şu anda milli takımlar çatısı altında görev alan alt milli takımlar teknik kadrolarının aldığı ücretlere ulaştı... Fatih Terim 794 bin tl aylık ücretiyle kendisinden önce aylık 150 bin tl karşılığı A Milli Takım Teknik Direktörlüğünü yürüten Abdullah Avcı'nın tam 5 katı bir ücretle iş başı yaparken, TFF yönetiminin milli takımlardaki çarpık ücret politikası dikkat çekti. A Milli Takım teknik kadrosuyla alt milli takımm teknik kadroları arasında ücret bakımından adeta arada uçurum çıktı.

A Milli Takım teknik direktörünün 794 bin tl aldığı yerde, hemen altındaki milli takım teknik direktörlerinin maaşlarının 7.500 tl 20 bin tl arasında olması dikkat çekti. A Milli Takım ile alt milli takım teknik kadrolarının ücretleri arasındaki çarpıklığın TFF'nin idari kadrosunda da yaşandığı gözlendi. TFF'de asistan sekreter olarak çalışan bazı isimlerin bile bugün alt milli takımlarda görev alan teknik adam ve antrenörlerden fazla maaş aldığı öğrenildi. Ortaya çıkan rakamların ardından TFF bünyesinde Terim'den sonra en yüksek maaş alan isim TFF başkanvekili Ufuk Özerten (aylık 50 bin tl) ve TFF Genel Sekreteri Emre Alkin (45 bin tl) oldu.