Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve futbolculardan Hakan Çalhanoğlu, Kosova ile yarın oynanacak özel maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Swiss Diamond Hotel Prishtina'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, Kosova'da olmaktan "çok mutlu" olduklarını vurgulayarak, sanki bir Türk şehrine, ikinci memleketlerine gelmiş gibi karşılandıklarını söyledi.

İki kardeş ülke Kosova ve Türkiye'nin yarın güzel bir maç oynayacağını ifade eden Terim, "Sonuç, çok fazla önemli değil. Türk milli takımı olarak, Türk insanı olarak Kosovalılar'ın yanında olduğumuzu ifade eden bir mesaj olacak bu. Tarihten gelen önemli kardeşliğin son noktasıdır bu herhalde" diye konuştu..

Terim, Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleriyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Türkiye'nin gruplardaki şansını değerlendirerek, "Oynanan turnuvanın adı ne olursa olsun, Türkiye o turnuvada olmak için mücadele edecek" dedi.

Grup maçlarında, Fransa'nın ev sahipliğinde yapılacak Avrupa şampiyonasına gitmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Orada olacağımıza inanıyorum. Çünkü gerek oyuncularımız, gerek bizler, gerekse halkımız, basın mensuplarımız, taraftarlarımız, herkes güzel bir birliktelik sağlamaya başladı. Ülkenin milli takımı, tüm ülkenin beğendiği, sevdiği, hissettiği takım olmalıdır" şeklinde konuştu.

Kosova ile özel bir maç yapma sebeplerinden en önemlisinin bir kardeş ülkenin, kendilerinden ayırmadıkları bir ülkenin, kendilerinden maç istemesi olduğunu söyleyen Terim, çok fazla düşünmeden milli takımın kamp programına Kosova maçı ile başlanması kararını aldıklarını ifade etti.

Terim, Kosova ile oynayacakları özel maçın ilişkilerin sadece başlangıcı olacağını belirterek, futbol adına, Kosova'ya ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Kosova maçı ile birlikte milli takımın başında 100. maçına çıkacak olan Terim, bu konuda kendisine yöneltilen soruyu, "Açıkcası, 100 tane milli maça çıkmak kolay bir şey değil. Dünyada da çok az bildiğim kadarıyla. 100 buraya denk geldi. Bir dahaki sefere Kosova tanınmış vaziyette, İstiklal Marşımızı karşılıklı okuyarak, milli formalarımızı karşılıklı giyerek oynamak en büyük dileğim. Resmi ya da gayri resmi, 100. maçın Kosova'ya denk gelmesi çok güzel bir anı olarak kalacak bende. İrlanda maçı, resmi olarak 100'e denk gelecek ama kendimi ülkemde hissettiğim bir ülkede 100. maçın olması da çok güzel" şeklinde yanıtladı.

Kosova'nın, UEFA ve FIFA üyeliği için Türkiye'nin üstleneceği role ilişkin bir soruya ise Terim, yarın oynayacakları maçın FIFA ve UEFA'ya gönderilen bir mesaj olduğu cevabını verdi.

Terim ayrıca, Avrupa ve ABD kampı kapsamında oynayacakları İrlanda, Honduras ve ABD maçlarının da önemli olduğunu belirterek, bu maçlarda takımın eksiklerini tespit etme imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi.

HAKAN ÇALHANOĞLU: "KENDİMİ ÜLKEMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"

A Milli Futbol Takımı futbolcularından Hakan Çalhanoğlu ise Kosova'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "Kendimi ülkemde gibi hissediyorum" dedi.

Milli takımdaki arkadaşlarının dün Soma'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Çalhanoğlu, onlarla birlikte Soma'da olamadığı için üzgün olduğunu, faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti. Çalhanoğlu ayrıca, Bosna Hersek'teki sel felaketinden dolayı da üzgün olduğunu söyledi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada A Milli Futbol Takımı, başkent Priştine'deki Şehir Stadı'nda basın mensupları ve taraftarlara açık bir antrenman gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki futbolcular, Kosova maçının son taktik çalışmasını yaparak hazırlıklarını tamamladı.

A Milli Takımımız, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hazırlık kampı kapsamında ilk maçını yarın akşam Kosova ile oynayacak. Mitroviça Adem Jashari Olimpik Stadyumu'nda TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Arnavutluk Futbol Federasyonu'ndan Bardhyl Pashaj yönetecek. Redi Avdo ve Ridiger Cokaj'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Laver Alla.

TURAN KASAP - PRİŞTİNE /

tk(gh)