Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TRTSPOR'DA önemli açıklamalarda bulundu. Terim ilk olarak Beşiktaş ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Beşiktaş önemli bir iş başardı, Beşiktaş camiasını tebrik ediyorum. Fikret Orman ve yönetimini, değerli dostum Şenol Güneş'i ve futbolcuları tebrik ediyorum. Beşiktaş taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanarak şampiyon oldu" dedi.

"KONUSUNDA UZMAN BİR EKİBİM VAR"

Konusunda uzman bir ekibe sahip olduğunu söyleyen Terim, "Her şeyden önce onlar iyi insandır. Biz onlarla her an beraberiz. 9-5 çalışan bir mesaimiz yok. Bugün aklıma geldi, ben Piontek'le çalışırken teknik adamların ofisi diye bir şey yoktu. Bugün neredeyse ofisi, sekreteri, asistanı olmayan teknik adam yok. Ben her zaman futbolcuma da ekibime de şunu söylerim; mutlu olmayan hiçbir insan performansını yükseğe taşıyamaz.

Hazırlık maçlarının bile bizi mutlu ettiği ortamdan ciddi turnuvalara katılma zamanlarına geldik artık" dedi.
Terim, Ömer Toprak'ı kadroya almamasıyla ilgili olarak, "Şu anda birçok insanın 'Şu niye yok, bu niye var' demesinin nedeni futbolu teorik olarak bilmesi. Ömer Toprak düşünüldü ama yine de bu şekilde karar verdik" dedi.

"LİGİMİZİN KALİTESİ ESKİYE ORANLA DAHA YÜKSEK"

Tecrübeli teknik adam, ligin kalitesinin eskiye oranla daha yüksek olduğunun altını çizerek, "Bu kalite milli takıma da tesir edecektir. Milli Takım 'bu niye alındı, alınmadı' tartışmasından çok daha uzakta. Ben bu duygusallıktan çok uzakta seçiyorum takımı. Kılı 40 yarıyoruz. Gökhan iki maç oynamayacak ama bize elemelerde 13 maç yardım etmiş. Gökhan daha çok genç. Belki 31 Mayıs'ta almayacağım kadroya ama burada olmasını istiyorum. O kırmızı kart çok kötüydü. Kendisine de kızdım. Rakibe bayağı basmıştı. Kimseye haksızlık yapmamak için uğraşıyoruz ama bu tartışma hiç bitmez. Kimine göre bu güzeldir kimine göre diğeri" ifadelerini kullandı.

"VOLKAN'I MİLLİ TAKIMDA İLK OYNATAN BENİM"

Bel fıtığı nedeniyle ameliyat masasına yatacak olan Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel'le ilgili açıklama yapan Terim, "Volkan'a geçmiş olsun. Onu ilk milli takımda oynatan hocayım. Bu sefer böyle bir seçim yaptık. Yine Volkan ama bu kez Volkan Babacan var. Volkan'dan çok memnunum. Çok sıkıntılı dönemleri çok iyi geçti. Speküle edilen bir konumdasınız, bunu kaldırmak kolay değil ama bize müthiş maçlar oynadı. Ağzını açmadan bunları yaptı hem de. Kolay değil" dedi.

Volkan Demirel ile bir sorunu olmadığını belirten Terim, "Volkan Demirel benim çok sevdiğim kalecilerimden. Evladım ve kardeşim olan bir oyuncu. Atıldı, kötü goller yedi, yine şans verdim. Benim için böyle bir şey söz konusu değil. İnandığım kimse ona şans verdim. Dün Volkan Demirel'di bugün Volkan Babacan, yarın Onur olur, sonradan Harun olur" diye konuştu.

"BURAK GELİP OYNAMAK İSTİYOR"

Futbol hayatını Çin'de sürdüren Burak Yılmaz hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü, şunları söyledi:

"Dün Burak beni aradı. Gidişatının 2-3 aydır iyi olmadığı ortada. Burak bizim için önemli bir oyuncu. Hayatım boyunca hiçbir oyuncunun sağlığını maçın sonucundan önde tutmadım. Son maça bakarsanız 4-6-0 sistemiyle oynadık. Burak olursa iyi olur. Olmazsa yapacak bir şey yok. Sıkıntılı süreçten geçen bir kulübümüzün Türkiye'deki bu sıkıntıları yaşayış sürecini hepimiz biliyoruz. Onun kulüp konularına girmek istemiyorum ama Zaccheroni ile görüşeceğim. Burak gelip oynamak istiyor, onlar maçımız önemli diyor. Burak'ın sağlığında bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Milli takım terapistlerinden birisi 1 buçuk aydır Burak'la birlikte."

Cenk Tosun'u beğendiğini, milli takımın bir diğer golcüsü Mevlüt'ün de goller atmaya başladığını dile getiren Terim, "Yunus da iyi bir sezon geçirdi. Yunus'un avantajı hem ileride hem geride oynuyor. Avantajımız bu yönde olabilir. Tek yere dört isim koyduk. Oraya iki isim kabul edilebilir. Emre Mor'un sıradan değil, sıra dışı bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Kendim çalışmadım ama izleyenler çok beğendi. Çok milli takım vardı ama bizi seçti. Solak, enteresan bir oyuncu. Kendi hakkındaki düşüncelerimi antrenmanlarda ve maçlarda görürsem Türkiye enteresan bir oyuncu kazanır diye düşünüyorum. Emre değişik bir oyuncu. Çok abartmak istemiyorum görmek lazım" açıklamasında bulundu.

"BARCELONA'DA OYNAYAN OYUNCUMUZ EN AZ OYNAYAN OYUNCUMUZ"

Milli takımların yıldızlar topluluğu olduğunu vurgulayan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli takıma her kulübün en iyi oyuncuları alınır. Yıldızlar topluluğunu yönetebilmek önemlidir. Barcelona'da Arda gibi birçok yıldız var. Yıldız kelimesi nereden baktığınıza bağlı. İyi bir bağ ve iyi bir takım olmanın özelliklerini taşıyan, arkadaşlık dostluk ortamını yakalamamız lazım. Bizim takımımız öyle bir takım. Sevincin, üzüntünün ve sahadaki yardımlaşmanın size yansımadı önemlidir. Arda, Barcelona'da oynuyor olmanın hazzını ve egosunu milli takımda sürmez. Barcelona'da oynayan oyuncumuz en az oynayan oyuncumuz. Şener, Caner, Cenk... Az süre alan oyuncular bunlar. Mario Gomez varken Cenk'in oynamaması kadar doğal bir şey olur mu? Arda 6 ay oynamadı ben yine de koydum. Fransa'ya kalmasaydık bunu bana sormazlar mıydı? Yine de koydum. Ben bir karar alırken ortaya çıkacak bütün dezavantajlarını göze alarak alıyorum bu kararları. Oyuncular benim babamın oğlu değil. Ben bazı oyuncuların ses tonunu bilmem. Saygılarından sevgilerinden, yeni geldiklerinden, heyecanlarından tanışamadığım oyuncular var. Burada bir ego savaşı olamaz. Hayalim 30 tane dışarıda oynayan oyuncuyla milli takımı kurmak. Listeyi böyle Avrupa takımlarından açıklamak" dedi.