ALTINORDU Futbol Akademisi’ni ziyaret eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Başkan Seyit Mehmet Özkan ve ekibine teşekkür etti, tesislerin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi. Yeşilyurt Sait Altınordu Yerleşkesi’ni gezen Terim, "Ülke futbolunun böyle anlayışa, tesislere, vizyona ihtiyacı var. Altınordu’da bunu görmek beni mutlu etti. Burada 7-8 küçük çocukla sohbet ettim. Farklı şehirlerden geldiklerini öğrendim. Burayı bir okul, ekol olarak benimsemişler. Çok etkilendim. İyi ki gelmişim" dedi.
Tesislerin bir Avrupa kulübünün alt yapısından farkı olmadığını belirten Fatih Terim, "Çözümü dışarıda aramaya gerek yok. Bu tesis Türkiye’ye örnek olmalı. Bu paradan öte, gönül, emek işi. Dilerim Altınordu gibi altyapı kulüpleri çoğalır. Ne kadar çok böyle kulüp olursa o kadar çabuk ayağa kalkarız. A harfinden başladım. İnşallah Z harfine kadar her kulüpte böyle tesisler gezerim. Şahsım ve Futbol Federasyonu adına Altınordu’yu kutluyorum. Bu çalışma en kısa zamanda filiz verecektir" şeklinde konuştu.
ANLAMLI HEDİYE
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e, üzerinde Galatasaray’a transfer olduğunda, sarı kırmızılıların efsane futbolcusu Metin Oktay’la çekilmiş fotoğrafının bulunduğu gümüş tabak hediye etti. Terim, Metin Galatasaray’a transferinde Metin Oktay’ın büyük payı olduğunu belirterek, "Böyle bir efsane, bu fotoğrafı daha anlamlı kılıyor" dedi.
HOŞ GELDİN FATİH DEDE
Fatih Terim’i Altınordu’nun Yeşilyurt Tesisleri’ne gelişinde U12 takım futbolcuları, "Hoşgeldin Fatih Dede" diye karşıladı. Terim, kendisine çiçek veren miniklerle tek tek ilgilendi. Tesisin her tarafı Terim’in fotoğraflarıyla süslendi. Fatih Terim, Altınordu’nun kaleci akademisinde görev yapan Fenerbahçe’nin unutulmaz file bekçisi Ilıe Datcu ve geçtiğimiz aylarda eski eşine olan nafaka borcu nedeniyle kısa süre tutuklu kaldıktan sonra Altınordu Kaleci Akedimisi’nde göreve başlayan eski milli maleci Fevzi Tuncay’la da sohbet etti. Terim, Altınordu’nun Selçuk-Efes Tesisleri’ni de gezdi.
AYDIN'A ÜZÜLDÜ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Altınordu ziyaretinde, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Sanica Boru Elazığspor maçında ayak bileği kırılan Galatasaraylı Aydın Yılmaz’ü üzüldüğünü söyledi. Eski futbolcusunun sakatlığının talihsizlik olduğunu belirten Terim, "Futbolun doğasında ne yazık ki sakatlıklar var. Aydın’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım en kısa zamanda iyileşerek sahalara döner" dedi.