Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2015 yılını mağlup olmadan tamamlamak istediklerini söyledi.

A Milli Futbol Takımı'nın Riva'daki TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'ne değinerek, şunları söyledi:

"Salı günü mor giyeceğiz. 17 Kasım Dünya Prematüre günü. Erken doğan çocuklarımız için farkındalık yaratmak adına oyuncularımız ile böyle bir mesaj vermek istiyoruz. Biliyorsunuz benim torunum da erken doğdu, ama gönlümüz istiyor ki Türkiye'nin birçok yerinde iyi bakım görebilsinler. Erken doğduktan sonra daha sağlıklı bir yapıya kavuşmaları için Türkiye'nin her tarafında bu üniteleri çoğaltmalıyız. Prematüre de olsa, hepsi sağlıklı bebekler ama erken doğdukları için o sağlığa kavuşana kadar olan bölümde ülkemizde biraz eksiklik var. Herkes özel hastaneye gidemeyebilir, o yüzden devlet hastanelerimizin de Türkiye'nin her köşesinde erken doğan çocuklarımıza gereken alakayı, ihtimamı göstermelerini rica ediyoruz. Onların rengi mormuş, biz de o yüzden maçta mor tişörtler giyeceğiz."

"2015'İ YENİLMEDEN TAMAMLAMAK İSTİYORUZ"

A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık maçlarını da değerlendiren Fatih Terim, "İki maçımız vardı. Bir tanesini oynadık, geldik. Salı günü de Yunanistan'la oynayacağız. Bu seneyi iyi kapatma adına iyi bir maç olur umarım. Geçen seneden beri mağlup olmayan takımımızın, inşallah 2015 yılını güzel oyun güzel sonuçla bitirmesini temenni ediyorum. Bunun için de hazırlanıyoruz" dedi.

Terim, Katar ile oynanan hazırlık maçıyla ilgili de, "Bizim oyuncularımız mağlubiyeti kabullenmeme duygusunu artık saha içinde yaşıyorlar ve yaşatıyorlar da. Mağlup olmamak için reaksiyon gösteriyorlar. İkinci yarıdaki pas, pozisyon, istek, iyi oyunla beraber zaten kazanmaları gereken bir maçtı. Rakip kim olursa olsun kazanmak lazım. Reaksiyondan memnunum" değerlendirmesi yaptı.

"TERÖRE DİRENMENİN EN İYİ YOLU, AKTİVİTEDEN VAZGEÇMEMEKTİR"

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör olayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Terim, "Ben de en başta üzülenlerden bir tanesiyim. Biz de bu hadiseleri ülke olarak yaşadık. Çek Cumhuriyeti maçı ve Hollanda maçı akşamı da bu tarz olaylar yaşadık. Burada neyse, Fransa'da da odur. Bunu lanetlemekten başka herhalde kimsenin bir düşüncesi olamaz. Çok ciddi şekilde kınıyoruz. Allah bir daha göstermesin. Bence buna direnmenin en iyi yolu da hiçbir aktiviteden vazgeçmemektir, hele hele spordan asla. O yüzde benim şahsi kanaatim, muhakkak ki tedbirler alınmalıdır, muhakkak ki çok sert durulmalıdır ama hiçbir zaman da ekmeklerine yağ sürülecek bir pozisyona gelinmemelidir. Ben Dünya Kupası'nın oynanacağını düşünüyorum. 2006 Almanya öncesinde de tehdit olmuştu, en ufak bir şey olmadı. Şu gösterdi ki, her ülke bu konuda, özellikle terör konusunda birleşmelidir. Kime ne zaman nerede vuracağı belli olmuyor. Hiç ittifak etmedikleri, birbirlerini anlayışla karşılamadıkları kadar bir araya gelmesi lazım. Bundan daha önemli bir tedbir yoktur. Her şeyi paylaşacak, bu tedbiri alacaklar. Allah korusun terör herkesin bir gün kapısını çalışıyor maalesef. Fransa'ya da büyük geçmiş olsun" şeklinde konuştu.

Taraftarlara mesaj yollayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Bir de taraftar konumuz var. Konya'daki o güzel taraftarı yakaladıktan sonra, taraftarımızla ilgili başka duygularımız da var. Eğer biz Fransa'ya gittiysek, en büyük pay onların. Eğer biz 2016'da iyi netice alacaksak bunu da tüm ülkeyle beraber dualarla, desteklerle, taraftarımızla alacağız. Dolayısıyla taraftarımızın bizi yalnız bırakmamasını rica ediyoruz. 'Biz bitti demeden bitmez' sloganı ile taraftarımızın şimdiden Fransa'da kendi yerini ayırtması için listeye girmesini bekliyoruz" ifadesini kullandıTerim açıkladı! Milliler mor giyecek