Temiz futbol eylemleri Taksim Tünel'de lokum dağıtılarak kutlandı.

93. haftadan bu yana vicdan rengi formalar ile Taksim meydanı ve İstinye'deki TFF binasında eylemler yapan temiz futbol gönüllüleri 94. haftada Taksim Tünel'de toplandı .

Türkiye Fair Play Platformu Önderliğinde temiz futbol eylemi yapan Trabzonsporlular, Yargıtay'ın kararını lokum dağıtarak kutladılar.

Grup adına konuşan Türkiye Fair Play Platformu sözcüsü Yavuz Saltık, Yargıtay'ın verdiği karardan dolayı memnun olduklarını belirtti ve bir an önce TFF'nin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz Saltık ayrıca bu eylemlerinin Fenerbahçe'nin, şike yapan kişilerin ceza almasına ve Trabzonspor'un tüm kaybettiği haklarını temin edene kadar devam edeceğini belirtti. Konuşmasının devamında Yavuz Saltık, şu ifadeleri kullandı

Dünyanın en büyük şikesinin yaşandığı 2010-2011 sezonundaki rezilliği tüm dünyaya anlatıyoruz. Türkiye'de şike yapıldığını futbolun kirli olduğunu ve temiz futbol isteyenlerin bu kirlilikten rahatsız olduklarını 94 haftadır eylem yapıyoruz. Dünyanın değişik yerlerinde eylemler yaptık.

Yargıtay'ın kararı çıktı. Bizim birilerinin daha fazla hapis yatsın diye bir derdimiz yok. Biz Türkiye'de şikenin olduğunu iddia ediyorduk. Dünkü Yargıtay kararı sonrası bu durum tescillendi. Bizim derdimiz, 2010-2011 sezonunda hakkıyla Trabzonspor'un şampiyon olduğunu tüm dünyaya anlatmak. 2010-2011 sezonunda Türkiye'de şike yapıldı. Yapanlar da hem çeteden hem şikeden sadece Türkiye'de değil, dünyada bu konudaki tüm karar vericiler tarafından 'şikeci' olarak tescil edildi. Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacağı iddia ediliyor. Buna itirazım yok. İsterse 10 defa yargılansın. Bu şike yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Ama maalesef TFF 'mahkemeler ne karar alırsa alsın, biz kararımızı değiştirmeyeceğiz' şeklinde açıklama yapıyor. TFF yönetiminin derhal istifa etmesi gerekiyor. Yerine de adil bir yönetimin gelmesini istiyoruz. Yargılama da yeniden yapılmalı. Çünkü ortada adli yargının vermiş olduğu bir karar var. Bu yargılama sonrasında kime ne ceza verirler bu durum kendilerinin bileceği iş. Trabzonspor'un hakkını teslim etmek zorundalar.

Tüm mahkemelerde şike tescil edilmiştir. Bunun çete başı Aziz Yıldırım'dır. Önceden çete başı diyemiyorduk ama artık diyebiliyoruz. Aziz Yıldırım'ın cezasını almasını, futbolun bu şaibeli insanlardan temizlenmesini istiyoruz. SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL SS(GH)