İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda 11-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2013-2014 voleybol sezonu Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri'nin basın toplantısı İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıya; Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mustafa Ekşi, sportstv Genel Yayın Yönetmeni İlhan Uzundurukan ve Dörtlü Finaller'e kalan takımların antrenörleri ile kaptanları katıldı.

Dörtlü Finallere bayanlarda; Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe, Galatasaray Daikin ve VakıfBank, erkeklerde ise; Fenerbahçe Grundig, Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Milli Piyango takımları katılacak.

Toplantıda konuşan Başkan Vekili Mustafa Ekşi; "Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri bu sene İzmir'de olacak. Hem bayan, hem erkek takımlarımız burada mücadele edecek. öncelikle Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Teledünya'nın yanında, sportstv de sponsorumuz ve İzmir'de oynanacak maçları canlı yayınlanacaklar. Kulüplerimizin yıllardan beri gelen bir başarı grafiği var, bu sene zirve yaptık. 6 takımımız Avrupa'da finallerde yer aldı. Kulüplerimizin başarısı Avrupa'nın da gündeminde. Bütün takımlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Bu yıl Avrupa kupalarına katılan takımlarımızın çoğu burada. Doğru adımlarla bu başarıları elde eden kulüplerimizi, antrenörlerimizi, teknik ekiplerini ve sporcularımızı tebrik ediyor, hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri'nin statüsü ile ilgili de bilgi veren Başkan Vekili Ekşi, bütün takımlara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Sportstv Genel Yayın Yönetmeni İlhan Uzundurukan ise; "Sportstv sporu her branşta destekleyen bir kanal. Voleybol da bizim için çok değerli bir branş. Uluslararası anlamda en başarılı olduğumuz branş voleybol. Burada da bir parça katkımız olduğunu görüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. İzmir'de oynanacak Dörtlü Final karşılaşmaları sportstv ekranlarında olacak. Bütün ekibimizle birlikte hazırız, maçlara gidemeyenleri sportstv ekranlarına bekliyoruz. Bu işbirliğinde başta TVF olmak üzere, sponsorumuz Teledünya'ya da çok teşekkür ederek bütün takımlara başarılar diliyorum" dedi.

Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri'nde mücadele edecek kulüplerin antrenör ve kaptanlarının açıklamaları ise şu şekilde;

BAYANLAR:

Eczacıbaşı VitrA Yardımcı Antrenörü Alper Hamurcu; "Bu turnuva 3 gün boyunca sürecek çok ciddi bir turnuva. Türkiye ve dünyanın çok iyi sporcuları yer alacak ve herkes ilgi ile bu turnuvayı bekliyor. Oynayacak olan takımlar birbirlerini çok iyi tanıyor, burada farkı fiziksel değişiklikler ortaya çıkaracak. İzmirliler çok kaliteli bir turnuva izleyecek. Biz de Eczacıbaşı VitrA olarak elimizden geleni yapacağız. Bu kupayı gerçekten kazanmak istiyoruz. Kulübüm adına şimdiden tüm takımlara başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Kaptan Esra Gümüş Kırıcı; " TVF önderliğinde sponsorlarımız Teledünya ve sportstv'ye teşekkür ediyoruz. Çok yüksek seviyede olan takımlarla oynayacağız. İlk defa bayan ve erkek takımlar birlikte olacak ve turnuva içerisinde konser de olacak. İzmir seyircisi voleybola çok duyarlı. Orada bir voleybol şöleni olacağını düşünüyorum. Şimdiden bütün takımlara başarılar ve sakatlıksız bir turnuva diliyorum" dedi.

Fenerbahçe Antrenörü Marcello Abbondanza; " Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri çok önemli bir turnuva. Avrupa'nın en önemli organizasyonu. Zamanlama olarak yoğun bir döneme denk geldi, o yüzden biraz zor olacak. 4 takım da finali kazanabilecek güce sahip, biz de sonuca ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaptan Seda Tokatlıoğlu; " Bu turnuvanın en az Şampiyonlar Ligi kalitesinde olacağını düşünüyorum. Tüm sporseverlerin çok yüksek seviyede maçlar izleyeceğine eminim. Şimdiden bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum, iyi olan kazansın" dedi.

Galatasaray Daikin Yardımcı Antrenörü Ataman Güneyligil; " İzmir'de 8 takımın katılacağı bir turnuvada yer aldığımız için çok mutluyuz. Hem bayanlarda hem erkeklerde en iyi takımlar bu turnuvada yer alıyor. İzmir taraftarı da bu sayede yüksek kalitede maçlar izleyecekler. Bu turnuvada görev yapacak herkese başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Kaptan Neriman Özsoy; " Bütün takımlara başarılar diliyorum. Teledünya Süper Kupa bizim sezon başı koyduğumuz hedeflerden birisi. Sezon içerisinde bazı oyuncularımızdan yoksun kaldık ve hedefimizden uzaklaşmış gibi göründük. Şimdi tekrar tam takım olarak İzmir'de sahaya çıkacağız ve elimizden gelen en iyi voleybolu oynayarak, en iyi sonucu almaya çalışacağız. Herkese güzel ve sakatlıksız bir turnuva diliyorum" dedi.

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti; " Öncelikle TVF'ye teşekkür ederim. Belki de voleybol tarihinde ilk defa bayan ve erkek 8 takım bir turnuvada yer alacak, kendilerini tebrik ediyorum. Takımımın bu turnuvaya hazır olduğunu düşünüyorum. 14 sporcumun tamamı hazır ve bu kupayı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaptan Gözde Sonsırma; " Teledünya Süper Kupa'nın Dörtlü Finalleri'nde yer almaktan ötürü takım olarak gururluyuz. Çok zor bir turnuva olacağını düşünüyorum. Bütün takımlara başarılar diliyorum" dedi.

ERKEKLER

Fenerbahçe Grundig Menajeri Abdullah Paşaoğlu; " Öncelikle TVF, Teledünya ve sportstv'ye Türk voleyboluna katkılarından dolayı teşekkür ederiz. İzmir'de çok güzel maçlar olacağına inanıyorum. Orada Türkiye'yi başarı ile temsil eden takımlarımız yer alacak. İzmir voleybolu seven bir şehir. Bizim orada çok yoğun bir taraftar grubumuz var, bizi orada da yalnız bırakmayacaklardır. Şimdiden herkese başarılar diliyor, teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Grundig Sporcusu İbrahim Başaran; "İzmir'de yoğun bir voleybol programı olacak. Bütün takımları tebrik ediyorum. Bizim hem bayan, hem erkek takımımız orada olacak. Umarım iyi bir turnuva geçiririz" dedi.

Halkbank Antrenörü Radostin Stoytchev; "Öncelikle TVF'ye ve bütün sponsorlara teşekkür etmek istiyorum. Dörtlü Finaller'de yer almak bizim için bir onur. Türk voleybolu için çok önemli olduğunu düşündüğümüz Dörtlü Finaller'e kalarak başarı gösterdik. Tüm gücümüzle bu kupayı almak için hazırlanıyoruz. Bütün katılan takımları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaptan Kaziyski Matej; "Dörtlü Final'de oynama şansı bulduğumuz için herkese teşekkür ediyorum. Katılabilme başarısı gösterdiğimiz için gerçekten mutluyuz. Bu, kısa sürede çok önemli maçları bir arada oynamamız gereken bir dönem. En iyi sonucu almak için elimizden geleni yapacağız. Bütün takımlara başarılar ve sakatlıksız bir şampiyona olmasını diliyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Nedim Özbey; " Bu yıl çok zorlu geçen Lig ve Avrupa Kupası karşılaşmalarının ardından, Teledünya Süper Kupa'yı da almak için elimizden geleni yapacağız. İnşallah sakatlıksız bir dönem geçiririz, çünkü çok yoğun bir dönemden geçiyoruz. Bu 4 takımın çok iyi mücadele edeceğine, sonuna kadar herkesin kupayı kazanmak için savaşacağına inanıyorum ve bütün takımlara başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Kaptan Özkan Hayırlı; " Öncelikle bütün takımları tebrik ediyorum. Burada yer almak bizim için mutluluk verici. İnşallah kupayı müzemize götüreceğiz" dedi.

Maliye Milli Piyango Antrenörü Josko Milenkoski; "Dörtlü Finaller'e kalma başarısı gösteren bütün takımlara başarılar diliyorum. Bu turnuvanın bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Belki bu kupayı almak için şu anhazır değiliz ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaptan Nikola Gjorgiev; "Bu organizasyon için TVF'ye teşekkür ederiz. Bu bizim Dörtlü Finaller'e ilk katılışımız. Burada yer almaktan dolayı gurur duyuyorum. En az üçüncü olabileceğimizi düşünüyorum. Bunun üstüne çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Bizim için çok iyi bir şans olacak" dedi.

SERHAN TÜRK - İSTANBUL /

st(gh)