Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın üçüncü gününde Türk sporcular 2 altın, bir bronz madalya kazandı.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından ilk kez düzenlenen ve 63 ülkeden 578 sporcunun mücadele ettiği 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın üçüncü gününde Türkiye, 2 altın, 1 bronz madalya kazandı. Şampiyonanın ilk iki gününde 5 bronz madalya kazanan Türkiye, üçüncü gün 2 altın, 1 bronz madalya daha elde ederek madalya sayısını 8'e çıkardı.

Bayanlar 51 Kg'da Tuğba Yılmaz ile 55 Kg'da Aleyna Yılmaz Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, yine bayanlar 47 Kg'da Sefa Ceren Koyuncu da bronz madalya kazandı.

Bayanlar 51 kiloda Tuğba Yılmaz, ilk turda Alman Janina Grünhagen'i 17-0 yendikten sonra ikinci turda İtalyan Assunta Cennamo'yu 18-2, çeyrek finalde ise Rus Alina Sadvakas'ı 17-5 mağlup etmeyi başardı. Sporcumuz, yarı finalde Hırvat Ana Taslak'ı 7-4 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Fransız Imen Ben Hassine'yi 6-2 yenen Tuğba Yılmaz Dünya Şampiyonu oldu.

Bayanlar 55 kiloda ülkemizi temsil eden Aleyna Yılmaz, ilk turda İspanyol Natalia Moreno Garcia'yi, çeyrek finalde ise Koreli Seol-Hwa Yun'u 19-7 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Amerikalı Anya Sagovnovic'i 15-4 mağlup eden sporcumuz finale adını yazdırdı. Finalde Rus Anna Batsaeva'yı 12-4 yenen Aleyna Yılmaz Dünya Şampiyonu oldu.

Bayanlar 47 kiloda mücadele eden Sefa Ceren Koyuncu, ilk turda Filipin'den Rryshel Jasmıne Ramirez'i 6-5, çeyrek finalde ise Amerikalı Kamille Carbon'u 24-14 mağlup etti. Yarı finalde Tayvanlı Guan Ji Wu ile karşılaşan Sefa Ceren Koyuncu, rakibine 19-18 yenilerek Dünya Üçüncüsü oldu.

Tatamiye çıkan diğer sporcularımızdan erkekler 57 kiloda Samet Erkovan ilk turda Gürcü İlia Chichilidze'yi 22-4 yendikten sonra çeyrek finalde Meksikalı Emiliano Cruz'a 26-15 yenilerek elendi. 53 kiloda ülkemizi temsil eden Bahattin Babat ise ilk turda Hırvat Rino Markovic'i yenmesine rağmen ikinci turda Fransız Anthony Carre'ye 10-2 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın 4. gününde erkekler 61 kiloda Hüseyin Kartal, 65 kiloda Hacı İsmail Öztekin ve +65 kiloda Muhammed Emin Açıkgöz ile bayanlar 59 kiloda Huri Korkut ve +59 kiloda Aylin Kaya madalya için mücadele edecek.

Türkiye, şampiyonanın ilk iki gününde bayanlar 41 kiloda Hilal Şimşek, 44 kiloda İrem Erdoğan, 33 kiloda Emine Göğebakan ve 37 kiloda İrem Bekdaş ile erkekler 45 kiloda mücadele eden Mertcan Dolmacı ile 5 bronz madalya kazanmıştı.