TÜRKİYE Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Mısır'daki Afrika Kupası müsabakasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden milli sporcu Seyithan Akbalık'ın ailesine ev alma hayalini gerçekleştirmek için kampanya başlattıklarını söyledi.
Türkiye Tekvando Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Tekvando Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri, Alanya Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kadınlar 46 kilo ve erkekler 63 kilo müsabakalarıyla başladı. 74 ilden 510'u kadın toplam 1610 sporcunun katıldığı şampiyona ve seçmeler, 27 Şubat'ta sona erecek. Şampiyonada yarından itibaren erkeklerde 54, 58, 68, 74, 80, 87 ve +87 kilo, kadınlarda ise 49, 53, 57, 62, 67, 73 ve +73 kilo müsabakaları yapılacak. Şampiyonanın ardından verilecek bir gün aranın ardından 2 gün 'Büyükler Milli Takım Seçmesi' yapılacak.
BİRİNCİ OLANLAR HOLLANDA'YA
Şampiyonada kategorilerinde birinci olan sporcular ve milli takıma seçilen sporcular mart ayında Hollanda'da düzenlenecek 'Açık Tekvando Turnuvası'na katılacak. Bu turnuvada başarılı olan sporcular ise 1-5 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan'da yapılacak Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.
SEYİTHAN'IN HAYALİ BİZİM HAYALİMİZDİR
Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Süleyman Erçin, Mısır'da düzenleyen şampiyona sırasında yaşamını yitiren milli sporcu Seyithan Akbalık'ın, ailesine ev alma hayalini gerçekleştirmek için federasyon olarak 'Seyithan'ın hayali bizim hayalimizdir' adı altında kampanya başlattıklarını söyledi.
ALANYA'DA MEVLÜT OKUTULACAK
Hayırseverlerin desteğini beklediklerini kaydeden Erçin, "Sporcumuzun vefatının 7'nci günü dolayısıyla Alanya Özmüftüoğlu Camii'nde mevlit okutacağız. Salonda bir de taziye defteri açtık. Seyithan'ı yakından tanıyan gönül dostları defteri imzalıyor. Mısır'daki sporcuların imzaladığı posteri ve taziye defterini ailesine vereceğiz" diye konuştu.