TARİHİNİN en ağır mali ve idari krizini yaşayan Tekden Denizlispor'da 25 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongre öncesi Eski Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu, göreve talip oldu. Başkan Mehmet Özsoy'un istifa ettiği, kadronun dağıldığı, eski yabancı futbolculara olan borçlar nedeniyle puan silme tehlikesiyle karşı karşıya olan Horoz'da bir süredir çalışma yapan camia büyüklerinden Abdülkadir Uslu, Kıbrıslıoğlu'nu ikna etti. Kıbrıslıoğlu dışında aday çıkması beklenmiyor.
Basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Kıbrıslıoğlu, "Uslu'nun isteğini kırmadım. Kulüpte 2010'da görevdeydim. O dönemden yönetimim ve benim 3 milyon 510 bin TL temliksiz alacağımız var ama buna rağmen camiadaki umutsuzluğu görünce zor görevi üstlenmek istedim" dedi. Kulüpten kendisini arayarak eski futbolculardan Bangoura'nın 365 bin euro alacağının ödenmesi için yarının son tarih olduğunu söylediklerini belirten Kıbrıslıoğlu, "Parayı ödeyeceğiz" diye konuştu.
Süreci dönüm noktası olarak gördüğünü dile getiren Hasan Kıbrıslıoğlu şöyle konuştu: "Abdülkadir Uslu yeni dönemde fahri başkan gibi destek olacak. Bütçemizi belirleyeceğim. Transfer ve borçların ödenmesi için 13-15 milyon TL arası bütçe yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Önce mali yapının düzeltilmesine çalışacağız. Ardından takım olacağız. Bu durumda hemen şampiyonluk beklemek yanlış olur. Göreve gelir gelmez teknik direktör Özcan Bizati'yle görüşeceğiz."

FOTOĞRAFLI