Ferah IŞIK/DENİZLİ,()-
OLAYLI BAŞLADI
Maçın başlamasına 30 dakikada kala bir grup Tekden Denizlispor taraftarı, Karşıyaka taraftarlarının giriş yaptığı kale arkası tribüne stat dışından taş attı. Bu esnada yeşil kırmızılı takımın soyunma odasının camları da atılan taşlar nedeniyle kırıldı. Çevik kuvvet Denizlisporluları biber gazıyla uzaklaştırdı.
2 POLİS HAFİF YARALANDI 
Olayda iki polis başlarına isabet eden taşlar nedeniyle başlarından hafif şekilde yararlandı. Soyunma odasına dolan gazdan da etkilenen Karşıyakalı futbolcular olay yüzünden maça çıkış tünelinde giyinerek çıktı.
6000 TARAFTAR
Maçı 6000 civarında taraftar izledi. İzmir’den derbi 8 otobüs ve özel araçlarla gelen bine yakın Karşıyakalı sık sık, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları attı, gündemi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu protesto etti.
YUSUF ŞİMŞEK'E SEVGİ GÖSTERİSİ
Tekden Denizlispor taraftarları Karşıyaka’nın sezonun ilk yarısında Tekden Denizlispor’u çalıştıran, futbolculuk döneminde de kulüpte oynayan teknik direktör Yusuf Şimşek’e sevgi gösterisinde bulundu. Yeşil siyahlı futbolcular yedek kulübesi önüne gelerek eski teknik direktörleriyle hasret giderdi.
RAKİP OLDULAR
Sezonun ilk yarısındaki derbide Tekden Denizlispor forması giyen Ahmet Arı ve Onur Alkan, bu kez yeşil kırmızılı formayla maça çıktı. Karşıyaka'da daha önce Tekden Denizlispor’da oynayan Hüseyin, ilk 11’de, Can Erdem ise yedekti.
KABUS YİNE BAŞLADI
Karşıyaka’nın çapraz bağ kabusu derbi öncesi yine hortladı. Bu sezon Gökhan, Yiğit ve Erdi’nin çapraz bağlarının koptuğu Karşıyaka'da Kaptan Mustafa da derbi öncesi son antrenmanda aynı talihsizliği yaşadı. Ameliyat olacak Mustafa sezonu kapattı.
3 DEĞİŞİKLİK
Son üç maçını kaybeden Karşıyaka'da üç değişiklik vardı. Can Erdem, Cafercan ve Cenk Özbey yedek soyundu yerlerine Ars, Burak ile Cenk Güvenç oynadı. Son haftaların formsuz ismi Mehmet Yiğit yine 11’de oynadı. Sakatlık bahanesiyle antrenmana çıkmayan, kadroya alınmaması beklenen Ofoedu, Mustafa’nın sakatlanmasıyla 11’deydi.
Yeşil kırmızılı ekipte ilk yarının en skorer ismi olmasına rağmen ikinci devrede golle tanışamayan Ars, Tekden Denizlispor karşısında siftah yaptı.

FI(YC/AÖ)