TEKDEN Denizlispor kaptanı Bülent Ertuğrul, gözyaşları içinde eski başkan Süleyman Urkay’ın, "Yardımcı antrenör Levent Kartop’la birlikte, bir işadamına başkanlık teklif ettiler" iddiasını yargıya taşıyacağını açıkladı.
Tekden Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy’un, "İçimizdeki paralel yapı, kuyumuzu kazıyor" açıklamasının ardından yeşil siyahlı camiada iddialar, birbiri ardına geldi. Özsoy’un açıklamalarından sonra eski başkan Süleyman Urkay, "Paralel yapıdan söz edilerek kulüp siyasi mecraya çekilemez. Yetersiz yönetim ve teknik heyetle sportif başarısızlık dibe vurdu. Kimse başarısızlıkları gizlemek için hedef saptırmasın. Bucaspor taraftarlarının yaptığı tezahüratı, yenilginin mazereti olarak görmek çaresizliktir" dedi.
Kulüpte dağınık olduğunu, Başkan Özsoy’un tesislere bile hakim olamadığını öne süren eski başkan Urkay, yardımcı antrenör Levent Kartop'la kaptan Bülent Ertuğrul’un bir işadamına başkanlık teklif ederek yönetim aleyhine kulis yaptığını iddia etti, "Başkan ikide bir bırakıp gitmekten söz ediyor. Bu tür söylemlerden uzak dursun, kulübe sahip çıksın" ifadesini kullandı.
BAŞKAN ÖZSOY'DAN AĞIR SUÇLAMALAR
Başkan Süleyman Urkay’ın açıklamalarının ardından tesislerde teknik heyet ve takım kaptanları ile basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Özsoy'da iddialarda bulundu. Başkan Özsöy, Tekden Hastanesi’ne sponsorluk tekif edilirken Urkay’ın bir çalışanının hastaneden yüzde 20 komisyon istediğini, Süleyman Urkay’ın iflas etmiş bir firmanın çekini futbolculara verdiğini iddia etti. Yöneticilerden senet alan Süleyman Urkay’ın senetleri tahsil ettiği halde kasaya giriş yapmadığı iddiasında da bulunan Başkan Özsoy, şöyle devam etti:
"Profesyonel yapacağım diye, A-2 takımından Ramazan Ergüney isimli futbolcunun ailesinden 12 bin 800 TL para almış. Oğlu menajerlik yaparak, takım içindeki dengeleri bozmuş. Hiç kimse teknik heyetime ve futbolcularıma iftira atamaz. Buna izin vermem."
BÜLENT'İN GÖZYAŞLARI
Başkanı Mehmet Özsoy’un basın toplantısına katılan kaptan Bülent Ertuğrul, gözyaşları içinde eski başkan Urkay’ın iddiasını yargıya taşıyacağını açıklarken şöyle konuştu:
"Bu camianın içine 10 yaşında girdim. Asla ahlaksızlık yapmadım, yapmam da. Süleyman Urkay, benim birileriyle görüştüğümü ispatlasın, bir dakika bu kentte durmam. Son zamanlarda iftira bombardımanına tutuluyoruz. Tribünler maçlarda birinci dakikada tepki göstermeye başlıyor. Taraftarlar, bize sahip çıksın."