TÜRKİYE Boks Federasyonu (TBF) Başkanı Eyüp Gözgeç, tüm gençleri özellikle boks sporu yapmaya davet ederek, "Boks kavga sporu değil estetik bir spordur" dedi.
TBF Başkanı Eyüp Gözgeç, Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen Türkiye Gençler Boks Şampiyonasını izlemeye için ilçeye geldi. Maçları izleyerek genç boksörlerle bir araya gelen Gözgeç, gençlere mutlaka spor yapmalarını tavsiyesinde bulundu. Toplumda boks sporunun kavga sporu olarak bilindiğini ancak, boksun estetik bir spor dalı olduğunu belirten Gözgenç, "Tüm gençlerimizi spor yapmaya özellikle de boks sporu yapmaya davet ediyoruz. Boks sporu söylendiği gibi tehlike sınırında değiliz. Toplumda bilindiği gibi kavga sporu değil gayet nezih bir savunma sporu dalıdır. Çünkü bizim tribünlerimizde asla küfür ve kavga yoktur. İki sporcu maçı bitirince bir birlerini kucaklayarak tebrik eden ve centilmence ringden ayrılan sporculara sahip bir spor dalı. Örnek vermek gerekirse dünyaca ünlü ralli sporcusu Schumacher kayakta 120 kilometre hızla giderken kaza geçirdi ve komada olduğunu biliyoruz. Kendisine Allah’tan ifşalar diliyoruz. Kayak yapan bir sporcuyu 120 kilometre hızla giderken durduramıyorsunuz. Boksta öyle değil, hakem stop dediğinde duruyor, boks dediğinde yeniden başlıyor. Gençlerimize bu nedenle de boks sporunu yapmalarını öneririm" dedi.
3 SPORCU MİLLİ OLDU
Gözgeç, şampiyona da sikletlerinde dereceye giren ilk 3 sporcuların Milli Takımı'na seçileceğini ifade ederek, "Erdemlideki müsabakalara 52 ilden 370 sporcu katıldı. Hakem antrenörlerle birlikte yaklaşık 650-700’e yakın kişi şampiyonada görev aldı. Bu tür etkinlikler Erdemli gibi güzel ilçenin başka il ve ilçelerde de tanıtılmasını sağlayacaktır. Bir bakıma spor turizmini burada sergiliyoruz. Boks sporuna gençlerin ilgisi bizim beklentilerimizin çok üstünde bunu daha da artıracağız" dedi
HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONASI
Hedeflerinin bu yıl Nisan ayında Bulgaristan'da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmak olduğunu kaydeden Gözgeç şunları söyledi:
"Bu yıl Bulgaristan’da yapılacak olan şampiyona da olimpik oyunların kotası var. Bu kota bizim için çok önemlidir. Ülke olarak üç kota almamız gerekiyor. Bu kotanın startını Erdemli'den veriyoruz. Hedefimizde final sonrası ilk üçe giren, göz dolduran, gelecek vaat eden sporcuları milli takıma çağıracağız. Gençler de, Türk Milli Takımını ortaya çıkartacağız. Hedefimiz, Nisan ayındaki Dünya Şampiyonası ve ardından da Ağustos ayında Çin’de yapılacak olan Dünya Gençlik Olimpiyat Oyunlarına katılmak olacak" MD(AP/AÖ) FOTOĞRAF