TRABZONSPOR’un genç futbolcusu Yusuf Erdoğan, kiralık olan sözleşmesini değiştirip yeni imza atmaya hazır olduğunu söyledi. Yusuf, Apollon maçında oyuna girip gol atmak için Allah’a dua ettiğini anlattı.
Trabzonspor’un genç futbolcusu Yusuf Erdoğan, Antalya kampında basın toplantısı düzenledi. Yusuf, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini vurgulayarak, "Hedeflerimi büyük oranda gerçekleştirdim diyebilirim. 8-9 senedir Trabzon’dayım. En büyük hedeflerimden biri Trabzonspor forması giymekti. Allah’a çok şükür giydim. Bu formayı çok istedim. Kendimi daha fazla geliştirmek istiyorum. Türk futbolcuların şansızlığı alt yapılarının yetersiz olması. Bende üst düzey bir alt yapı eğitimi alamadım. Daha yeni yeni bazı şeyleri öğrenmeye çalışıyorum. Daha çok eksiğim var. Bu eksiklikleri çok çalışarak kapatıp kendimi üst seviyedeki futbolcuların seviyesine çıkarmak istiyorum" dedi.
"YÖNETİMİN EN UFAK BİR IŞIĞI İLE SÖZLEŞME İMZALAMAYA HAZIRIM"
Yusuf, 1461 Trabzon’dan Trabzonspor’a kiralık olarak geldiğinin hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:
"Şu anda bir sıkıntımız yok. Benim hedefim, Trabzonspor’dan almak değil vermek. Ben buraya bir şeyler almak için değil bir şeyler vermek için geldim. O yüzden yönetim ile menajerim konuşuyor. İnşallah çok kısa zamanda sözleşme imzalayacağım. Menajerim Batur Altıparmak beni 3'üncü ligde oynarken keşfetti. O zaman Selçuk İnan ile Burak Yılmaz Trabzonspor’da oynuyordu. Orada beni görüp inandı. Çok üst düzey bir menajerin 3. Lig'den futbolcu alması kolay değil. Vefa borcum olduğunu düşünüyorum. Ağabey kardeş gibi ilişkimiz var. Gerçekten Trabzonspor’da oynamamı istiyor. Burada daha çok aşama kat edeceğime inanıyor. Şu anda görüşmeler sürüyor. Yönetimin bana en ufak bir ışığı ile sözleşme imzalamaya hazırım."
"ÖN TARAFTA OYNAMAK BEK OYNAMAKTAN ZOR"
Yusuf, top ile daha fazla oynamak istediğini vurgulayarak, "Ben 3'üncü Lig'de sol bek oynadım. 2'nci Lig'de Mustafa hoca ile birlikte önde oynamaya başladım. Sol önde oynamanın arkaya göre daha zorlukları var. Arkan dönük oynuyorsun maç boyunca. O yüzden dönüşleri daha rahat olmak zorundasın. Ön tarafta oynamanın zorluklarını yaşıyorum. Top ile daha çok oynamak istiyorum. Kafamı kaldırıp. güzel ve net somut adımlar atmak istiyorum. Onları da atlattığım sürece fazla sıkıntım olacağını düşünmüyorum" dedi.
Deplasman maçlarındaki kötü performanslarını da değerlendiren Yusuf, şöyle konuştu: "Bizde çok fazla anlamış değiliz bu tezatlığı. Her maça galibiyet parolası ile çıkıyoruz. Trabzonspor’un hedefi 1 puan değil. Her zaman şampiyonluğa oynayan takımız. İyi oynadığımız maçları da kaybettik. Bir şansızlıktı. 6-7 hafta deplasmanda iyi skorlar alamadık. Avni Aker bizi daha fazla etkiliyor. Ben kendimi Avni Aker’de daha rahat buluyorum. Seyircimiz ile bütünleşiyoruz. Olumlu bir hareket yaptığımızda taraftarın tepkisi ile daha iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Avni Aker bizim için iyi. Deplasman karnemizi düzelttiğimizde daha üst sıralara tırmanacağımıza inanıyorum."
"JUVENTUS İLE EŞLEŞMEMİZ HEM İYİ HEM DE KÖTÜ ŞANS"
UEFA Avrupa Ligi’nde Juventus ile eşleşmelerini de değerlendiren Yusuf, şu ifadeleri kullandı:
"Juventus gibi dünya devi bir takım ile oynayacağız. Bu bizim için biraz şans biraz da kötü şans oldu. Çünkü kendimizi gösterileceğimiz arena UEFA Avrupa Ligi. Onlar 3-5-2 oynuyor ama biz onların zaaflarından yararlanabiliriz. Bizim hızlı oyuncularımız var. Onların arkalarına geçebilirsek çok pozisyon bulacağımıza inanıyorum. İyi bir savunma anlayışı ve güzel bir mücadele ile imkansız değil. Her iki takımda 11 kişi ile çıkacak sahaya. Biz Trabzonspor’uz. Gerekeni yapacağımızı herkes görecek sahada."
"AKÇAY BİR ENKAZI ALDI"
Teknik direktör Mustafa Akçay’ın eleştirilmesine de değinen Akçay, şöyle konuştu:
"Geçen sene bu takım zor günler geçiyordu. Büyük futbolcular vardı takımda ama kaynaşma ve arkadaşlık yok gibi görünüyordu. Mustafa Akçay bazı şeyleri bize zor olsa da anlattı. Bize inandığını çok belli etti. İlk kuralar çekilmeden önce biz UEFA kupasına başlarken hocamız, 'Çeyrek final, yarı final oynayacak güçtesiniz' diyordu. Şu an herşey ortada. Teknik direktörümüzün dedikleri tek tek çıkmaya başladı. Hocamız bir enkazı aldı diyelim. Zor günler geçiren bir kulüp vardı. Hem maddi hem manevi olarak. Şu anda tırmanışa geçen bir Trabzonspor var. Hocamızın yaptığı kolay değil. Yeni bir dönemde 1461’den gelip Trabzonspor’da teknik direktörlük yapmak her baba yiğidin hakkı değil. Zor bir olay. Şu olayları başka biri yapsaydı daha farklı dile getirilirdi. Akçay efsane dönemi yaşatmaya çalışıyor. İnşallah o dönem de gelecek."
"APOLLON MAÇINDA GOL ATMAK İÇİN ALLAH’A DUA ETTİM"
Her futbolcunun Avrupa’da oynamak istediğini söyleyen Yusuf, "Herkes Avrupa’ya gitmek istiyor ama Türkiye’de Avrupa ülkesi. Avrupa’da Trabzonspor’dan aşağı bir takıma gitmeyi düşünmüyorum. Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Kıbrıs’ta ki maçı Apollon Limassol maçını unutamıyorum. Maneviyatı yükse bir insanım. Orada dev Yunanistan bayrakları açılınca çok etkilendim. 'Allah’ım inşallah oyuna girerim de gol nasip edersin" dedim. Isınırken Yunan taraftarları hakaret ediyorlardı. Oyuna girdim, gol attım. Allah’a şükür galip geldik" diye konuştu.
"MALOUDA VE BOSİNGWA’NIN KRAMPONUNU GİYİŞİYLE BİLE İLGİLENİYORUM"
Yusuf, Malouda ve Bosingwa’dan çok şey öğrenmeye çalıştığını da ifade ederek, "İki dünya yıldızı ile aynı takımda oynamak benim için hayal. Malouda ve Bosingwa ile idman sonrası görüşüyoruz. Manevi olarak bizimle ilgileniyorlar. İkisi de üst düzey klasmanda oynamış futbolcular. Bize saha içinde ve dışında kendimizi nasıl geliştireceğimizi anlatıyorlar. O yüzden onların bizim için düşünceleri çok önemli. Onların hareketlerini, kramponunu giyişine kadar her şeyiyle ilgileniyorum. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var" diyerek sözlerini noktaladı.