İSPANYA'nın Racing Santander ve Almeria takımları arasında oynanan Kral Kupası maçı sırasında çıkan olaylar İspanya'da güne damgasını vurdu.

Racing Santander ve Almeria takımlarının dün 1-1 berabere kaldığı Kral Kupası 5. tur maçında ev sahibi Racing Santander taraftarının, karşılaşmanın 59. dakikasında kulüp başkanı Angel Lavin'in oturduğu protokol tribününe yabancı maddeler atmasıyla başlayan protestolar, daha sonra yüzü kapalı bir grup taraftarın sahaya girmesi ve protokol tribününe fiziksel saldırı yapması ile doruk noktaya ulaştı. Güvenlik görevlileri tarafından koruma çemberine alınan Racing Santander takımının başkanı Angel Lavin'e taraftarlar hem sözlü, hem de fiziksel saldırıda bulundu.

Bu protestoların nedeninin, Racing Santander kulübünün finansal problemleri olduğu belirtildi. Başkan Angel Lavin'in futbolculara ve kulüp çalışanlarına Eylül ayından beri ödeme yapmaması ve birçok kez futbolculara ödeme sözü veren Lavin'in hala bu sözünü tutmadığı İspanya Futbol Federasyonu tarafından da açıklandı.

Kulübünün bu durumuna rağmen İspanya 3. Ligi'nde birinci sırada bulunan Santander, Kral Kupası’nda da 5. turda mücadelesine devam ediyor. ss (os/fg)