ZONGULDAK'ta, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında düzenlenen 'Atatürk Yol Koşusu' yağmur altında yapıldı. Su birikintileriyle kaplı parkurda koşarken zorlanan öğrenciler sırılsıklam oldu.
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği'nce Fener Caddesi'nde düzenlenen koşuya 10 okuldan 70'e yakın öğrenci katıldı. Yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde yapılan yarış sırasında cadde trafiğe kapatılmadı. Öğrenciler, karşıdan gelen araçların yanından koşarken yağmur nedeniyle de zorlandı. Koşu öncesi ağaçların altına sığınarak yağmurdan korunan öğrenciler, koşu sırasında ise ıslandı. Yağmur altında koşan öğrencileri en çok parkurda oluşan su birikintileri zorladı. Yer yer oluşan su birikintilerinin içinde koşan öğrenciler, parkuru güçlükle tamamladı.
Öğrenciler, koşunun sonunda ise derecelerine göre sıraya girerek isimlerini yazdırdı. Masada öğrencilerin derecelerini yazan öğretmenler hem kendileri hem de listelerin ıslanmaması için şemsiye ile önlem alırken, öğrenciler koşu sonunda da kuyrukta ıslanmaya devam etti.
Koşu sonunda yıldız kızlarda Arslan Zeki Demirci Ortaokulu'ndan Gaye Çakmak, yıldız erkeklerde Uzungüney Ortaokulu'ndan Hakan Yılmaz, genç kızlarda Ticaret Meslek Lisesi'nden Funda Çakar ve genç erkeklerde Endüstri Meslek Lisesi'nden Müslüm Gezer birinci oldu. Kategorilerinde ilk 3'e giren öğrencilere madalya verildi.